Екскомандир корабля «Славутич» Олексій Кисельов викрадений окупантами

13:14, 30.07.2022
Екскомандир корабля «Славутич» Олексій Кисельов викрадений окупантами

ФСБ захопила волонтера і екскорабля «Славутич» Олексія Кисельова

Російські терористи викрали колишнього командира розвідувального корабля ВМС України Олексія Кисельова і звинувачують його в участі у добровольчому кримськотатарському батальйоні ім. Номана Челебіджіхана, який у Росії вважають терористичним.
 
Як інформує Україна молода, про викрадення Кисельова повідомив син екскомандира Артем Кисельов та Центр журналістських досліджень з посиланням на Крым.Реалии.
 
«22 липня представники бананових республік викрали мого тата, Кисельова Олексія, екскомандира корабля «Славутич» ВМСУ, а зараз активіста та волонтера. Де вони тримали його кілька днів - невідомо, але 27 числа він нібито перетнув кордон із Кримом, де його затримали та відвезли до Сімферопольського СІЗО»,- розповів Кисельов-молодший.
 
Артем Кисельов також зазначає, що фізичний стан батька свідчить про його побиття і можливі тортури. 
 
За словами очевидців, 22 липня так звані «днрівці» вдерлись до будинку у Генічеську, де мешкав Олексій Кисельов, і з зав’язаними очима та зв’язаними руками відвезли у невідоме місце.
 
«Там його тримали три дні, де, не виключено, застосовували тортури. Після чого передали ФСБ і відвезли у Сімферополь, де утримують у СІЗО», – розповіли місцеві мешканці.
 
Вони ж повідомили, що «днрівці» викрали і  автомобіль Кисельова, який і досі був на «севастопольських номерах». 
 
За даними Центру журналістських досліджень, Олексію Кисельову інкримінують участь у "незаконному збройному формуванні батальйон імені Номана Челебіджихана" (ч.2 статті 208 КК РФ). 
 
27 лютого «суд» у Сімферополі обрав йому запобіжний захід – два місяці утримання в СІЗО м. Сімферополь.
 
За цією фальшованою ФСБ справою арештовані та вже відбувають незаконно присуджені строки позбавлення волі десятки кримських татар та українських активістів, частина з яких брали учасить у громадянській блокаді товарних поставок до окупованого Криму у 2015-2016 роках. 
 
Олексій Олексійович Кисельов  (дата народження 2 лютого 1964 року) був командиром корабля управління «Славутич» ВМСУ, після відставки у званні капітана 1-го рангу займався громадською та підприємницькою діяльністю у Севастополі. Після окупації Криму рф у 2014 року виїхав у Генічеськ. Є одним із засновників ГО «Переселенець-СОС» – організації, що опікується правами внутрішньо переміщених осіб із Криму і Донбасу.
 
У листопаді 2021 року в інтерв’ю Центру журналістських розслідувань Олексій Кисельов зазначав, що Україна має посилювати військову присутність в колишньому порту Генічеська, який знаходиться зовсім поряд з окупованим Кримом. За його словами, в місті потрібно було розмістити підрозділи ВМСУ для захисту морської зони в акваторії Херсонщини на Азові.
 
Як повідомляла УМ, рашисти викрали та закатували співробітника української поліції підполковника Віталія Лапчука.