У Брилівці на Херсонщині ЗСУ знищили важливий залізничний вузол

10:46, 29.07.2022
У Брилівці на Херсонщині ЗСУ знищили важливий залізничний вузол

Українські військові вдарили по залізничному вузлі на Херсонщині, яким ворог переправляв боєприпаси й техніку

Збройні сили України вночі уразили п'ять ворожих цілей у Херсонській області.
 
Як інформує Україна молода, про це у Телеграмі повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.
 
«ЗСУ сьогодні вночі «ще не починали» на Херсонщині: в районі Нової Каховки - 2 цілі та по одній меті в Чорнобаївці, Олешках та Брилівці. У Брилівці вийшло особливо круто. Уточнюємо дані про постраждалих мирних жителів, поки попередньо таких немає»,—написав Соболевський.
 
Він додав, що дані про постраждалих мирних жителів уточнюються, поки попередньо таких немає.
 
Соболевський також опублікував актульні фото Брилівки та звернувся до місцевих жителів, які з різних причин залишилися на тимчасово окупованій території Херсонської області, з проханням триматися подалі від об'єктів військової інфраструктури та місць дислокації росіян.
 
«ЗСУ дуже круто насипає оркам, і це тільки початок. Якщо ви не змогли евакуюватися (за будь-яких причин), тримайтеся якнайдалі від об'єктів їхньої військової інфраструктури та місць дислокації. Від ваших дій може залежати життя і здоров'я і ваше, і ваших близьких. ЗСУ продовжуватиме завдавати ударів, тому що немає іншого способу звільнити наших людей і нашу область. Бережіть себе»,- написав Соболевський.
 
Вночі 29 липня Збройні Сили України знищили важливий для російських окупантів залізний вузол в Херсонській області, яким ворог доставляв боєприпаси й військову техніку. Однак офіційної інформації від Генштабу ЗСУ про удар поки що немає.
 
Про це повідомили нардеп Олексій Гончаренко і блогер Олег Шарп.
 
Українські військові знищили залізничний вузол у Брилівці на Херсонщині, який з'єднує обласний центр з Кримом. Через селище проходить залізна дорога з окупованого Криму, її росіяни використовують для поповнення резервів і втрат, тому цей логістичний об'єкт став ціллю для ЗСУ.
 
«ЗСУ вночі знищили важливий залізничний вузол та склад БК у Брилівці. Це десь посередині між Херсоном та Армянськом. Був одним з ключових вузлів провозу БК та військової техніки до Херсону»,- написав Гончаренко.
 
Разом з цим Олег Шарп прогнозує, що наступні удари ЗСУ будуть по Чонгарському мосту. Також він інформував про вибухи в Новій Каховці й Херсоні і нагадав про детонування ворожих боєкомплектів в Іловайську.
 
Як відомо, останніми днями Збройні сили завдали ударів по трьох ключових об'єктах: Антонівському та Дар'ївському мостах і дорогою через дамбу Каховської ГЕС. Загарбники намагалися швидко відремонтувати мости, а також споруджували понтонну переправу через річку Інгулець біля села Дар'ївка.
 
Як повідомляла УМ, Антонівський міст— лише початок, наступним кроком стане знищення залізничної переправи.
 
Рашисти у тимчасово окупованому Херсоні вилучають платіжні термінали та встановили заборону на укранську гривню. За порушення нововведення мешканців чекає покарання.