Жителів Донеччини Верещук закликала готуватись до евакуації

11:43, 28.07.2022
Жителів Донеччини Верещук закликала готуватись до евакуації

Евакуюватися влада закликає українців не лише на Донеччині, але й на Херсонщині та Запоріжжі.

Ірина Верещук, міністерка з реінтеграції тимчасово окупованих територій закликала жителів Донецької області готуватися до евакуації.

 

Як інформує УМ, про це вона 28 липня написала у Телеграм.

 

За її словами, в регіоні вже створено евакуаційний штаб для перевезення людей до безпечніших областей.

 

«На Донеччині тривають бої. Ворог продовжує цілеспрямовано руйнувати цивільну інфраструктуру: немає газопостачання, можливі проблеми з електро- та водопостачанням. Попереду осінньо-зимовий період.

 

Тому людей треба перевозити до більш безпечних регіонів. Особливо жінок, дітей, людей похилого віку, а також хворих і маломобільних», – пояснила вона й додала, що регіону загрожує ізоляція і розруха.

 

Вона наголосила, що влада вже створила евакуаційний штаб, а області в центрі та на заході країни готуються приймати людей.

 

Раніше керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай заявив, що окупанти тиснуть з усіх боків фронту, аби прорватися до великих міст Донеччини. Однак вже декілька тижнів ЗСУ тримають їх майже на одному місці. Водночас бої в регіоні посилюються.

 

Мер Слов’янська Донецької області Вадим Лях також попередив про те, що опалювального сезону в місті не буде. Він також закликав місцевих жителів евакуюватися, оскільки росіяни спробують захопити місто.

 

Як повідомляла УМ, будуть великі бої: влада закликає негайно евакуюватися з Херсонщини та Запоріжжя.