Посол України в США закликає надати більше потужної зброї для контрнаступу ЗСУ

16:54, 26.07.2022
Посол України в США закликає надати більше потужної зброї для контрнаступу ЗСУ

Українські військові потребують ще більше зброї, аби мати змогу не тільки оборонятися, а й повернути назад окуповані рашистами території

Посол України в Сполучених Штатах Америки Оксана Маркарова наголосила, що ЗСУ зможуть перейти до контрнаступу, якщо США нададуть достатню кількість зброї, зокрема, реактивних артилерійських систем HIMARS. 
 
Тоді Україна зможе не тільки знищувати ворожі боєприпаси та обороняться, а й здійснити наступальні дії.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє  CBS news. 
 
Вона зазначила, що українські фермери роблять усе можливе, щоб урятувати цьогорічний урожай – вони садили і тепер збирають його під вогнем. Трудівники намагаються таким чином нагодувати себе і світ, і не останню роль у цьому відіграє ефективне використання воїнами України наданої зброї. 
 
«Ми бачимо вже добрі результати надання нам нових HIMARS та артилерії, що дозволить перейти в контрнаступ і звільнити наші території. Нам конче необхідно це зробити не тільки для зерна, а й для порятунку нашого народу»,- заявила Маркарова.
 
За її словами, візит першої леді у Вашингтоні був ефективним, і Олена Зеленська зуміла донести інформацію про масштаби звірств росіян в Україні та нагальну необхідність надання зброї. 
 
«Її послання про те, що в той час, як Росія вбиває, Америка рятує, я думаю, було почуте всіма присутніми тут. І так, ми говоримо про NASAMS та інші системи оборони. Ми також говоримо про більшу вогневу міць, більшу кількість артилерії , зокрема, HIMARS, яку нам пообіцяли минулої п'ятниці»,- сказала посол України у США.
 
Вона додала, що українські захисники вже показали ефективність використання цієї техніки. 
 
«Ми можемо знищити склади боєприпасів, які Росія створює на непідконтрольних територіях, і які ми фактично просуваємо на вільні території на півдні і, сподіваюся, з достатньою кількістю зброї. Ми можемо зробити те саме на сході, але зараз ситуація залишається дуже складною»,- резюмувала Маркарова.
 
Як повідомляла УМ, щонайменше  50 ефективних реактивних систем залпового вогню HIMARS потребують наші бійці для оборони та здійснення контрнаступів у війні з рашистами.