У Молдові побоюються вторгнення рф - прем’єрка Гаврилиця

13:50, 25.07.2022
У Молдові побоюються вторгнення рф - прем’єрка  Гаврилиця

Молдова побоюється, що наступні воєнні дії з росією можуть розгорнутися саме на їхній території

Прем'єрка Молдови Наталія Гаврилиця заявила, що після того, як росія напала на сусідню Україну, її країна побоюється можливого вторгнення з боку рф.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє Politico
 
«Звичайно, ми стурбовані,—сказала прем’єр-міністр,—
це ризик, це поки що гіпотетичний сценарій, але якщо військові дії перемістяться далі на південно-західну частину України і в бік Одеси, то, звичайно, ми дуже хвилюємося»,—заявила Гаврилиця.
 
За словами прем'єрки Молдови, її країна не єдина, яка має підстави для занепокоєння через вторгнення Росії.
 
«Це дуже складна ситуація не лише для Молдови, але й для будь-якої маленької країни, будь-якої країни, яка покладається на заснований на правилах міжнародний порядок. Якщо країна може розпочати війну з захопленням територій без урахування, знаєте, міжнародного права, то в цьому сенсі ніхто не застрахований, і я думаю, що багато країн стурбовані»,- заявила Гаврилиця.
 
Вона зазначила, що Молдова є економічно найбільш постраждалою країною після України від цієї війни. 
 
«Ми вже бачимо дуже високу інфляцію. Інфляція в червні склала 32 відсотки»,- зазначила вона.
 
Але прем'єр-міністр сказала, що її народ шляхетно переживає кризу, зазначивши, що її країна добровільно прийняла велику кількість біженців, незалежно від ціни.
 
«Ми бачили, наприклад, в опитуваннях, що навіть після прийому дуже великої кількості біженців, 85 відсотків молдован кажуть, що вони приймуть більше біженців, а 50 відсотків готові приймати безумовно, на будь-який час. Тому це робить мене дуже оптимістичною щодо мудрості мого народу»,— сказала вона.
 
Як повідомляла УМ, Москва «лякає» Придністров’я приєднанням до рф.
 
Читайте також: очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що українська сторона готова допомогти Молдові вибити росіян із Придністров’я.