Контрактників-«відмовників» армії рф тримають у підвалах «лнр» – The Insider

19:03, 24.07.2022
Контрактників-«відмовників» армії рф тримають у підвалах «лнр» – The Insider

Не хочеш воювати - йди "на підвал". (Фото: The Insider)

У Луганській області, окупованій росією, в підвалах під вартою тримають російських військових-контрактників, які відмовилися воювати проти України.

 

Як інформує УМ, про це 24 липня повідомило російське видання The Insider з посиланням на батька одного із солдатів.

 

Відмовників тримають у місті Брянка вже понад місяць. За даними журналістів, після трьох місяців служби контрактникам обіцяли відпустку та можливість відмовитися від участі у війні, але коли ті написали відмовні, їх затримали та вивезли до Брянки. За словами родичів, там їх утримують у жахливих умовах, періодично змушуючи повернутися на фронт.

 

Родичі також розповідають про катування і побої військових, яких у підвалах щонайменше декілька сотень.

 

Військове командування відмовляється відпускати контрактників додому, побоюючись, що решта наслідуватиме їхній приклад. Батько одного з військових розповів, що при цьому командування рф заявляє, що не причетне до затримання. Родичам кажуть, що контрактників утримують «луганські військові».

 

21 липня видання «Верстка» повідомило, що на Луганщині формують центр, куди звозять військовослужбовців рф, які відмовилися воювати в Україні. Там перебувають щонайменше 234 особи з різних військових частин. Багатьох утримують у підвалах та гаражах. Судячи з розповідей військовослужбовців та їхніх близьких, функції охоронців виконують співробітники приватної військової організації. Родичі військових вважають, що йдеться про «ПВК Вагнера».

 

Як повідомляла УМ, російські військові намагаються втекти з війни в Україні використовуючи будь які хитрощі. Новою схемою стало, ще одне «ноу-хау» - укласти фіктивні шлюби.