Зернова угода: Одеський морський порт обстріляли крилатими ракетами

13:01, 23.07.2022
Зернова угода: Одеський морський порт обстріляли крилатими ракетами

Рашисти вдарили ракетами по Одеському торговому порту

Російські окупанти нанесли удар чотирма крилатими ракетами «Калібр» по Одеському морському порту, влучили в об'єкти інфраструктури
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє ОК «Південь».
 
Повітряна тривога в Одесі розпочалась після 11:00. Згодом місцеві мешканці почали повідомляти в соцмережах про вибухи.
 
Військові розповіли, що росіяни атакували Одеський морський торговий порт крилатими ракетами типу «Калібр». Дві ракети збито силами протиповітряної оборони, дві влучили в об'єкти інфраструктури порту. 
 
Нардеп Олексій Гончаренко повідомляє про пожежу в порту.
 
Наразі у місті повідомили про відбій повітряної тривоги. Кількість жертв ракетних обстрілів та масштаби руйнування поки що не уточняються.
 
Раніше під час зустрічі у Стамбулі між Україною, ООН, Туреччиною та РФ, сторони домовилися про деблокаду трьох українських портів для експорту зерна. Відомо, що один з цих портів – сам морський порт Одеси. 
 
Міністерство закордонних справ вже заявило, що ранковий ракетний удар росіян по порту в Одесі ставить під сумнів домовленості щодо експорту українського зерна, угоду про що підписали напередодні. Речник МЗС Олег Ніколенко назвав ці обстріли «плювком Володимира Путіна в обличчя генеральному секретареві ООН Антоніу Гутеррешу та президентові Туреччини Реджепу Ердогану».
 
Як повідомляла УМ, за результатами чотиристоронньої зустрічі України, Туреччини, ООН та росії  в Стамбулі було підписано угоди, за якими буде здійснюватися вивіз зерна та іншого продовольства з портів України.