Без повернення української землі, припинення вогню не буде— Зеленський

10:50, 23.07.2022
Без повернення української землі, припинення вогню не буде— Зеленський

Володимир Зеленський подякував Байдену за новий пакет воєнної підтримки, що містить потужну зброю

Жодного припинення вогню не буде, допоки Україна не  поверне свої землі, захоплені окупантами.
 
Як інформує Україна молода, про це Президент України Володимир Зеленський зазначив в інтерв’ю Wall Street Journal.
 
Він попередив, що припинення вогню, яке дозволить Росії зберегти українські території, захоплені після вторгнення в лютому, лише сприятиме ще більш широкому розгорненню бойових дій, даючи Москві можливість поповнити запаси та переозброїтися для наступного наступу.
 
Зеленський також розповів про високомобільні реактивні артилерійські системи (HIMARS), що постачаються США та сказав, що «поставки Himars… набагато нижчі за ті, що потрібні  Україні, щоб переломити ситуацію». «Заморожування конфлікту з Російською Федерацією означає паузу, яка дає Російській Федерації перерву для відпочинку», — зазначив Зеленський.
 
«Суспільство вважає, що всі території повинні бути спочатку звільнені, а потім ми можемо домовлятися про те, що робити і як ми можемо жити в наступні століття…Більш гострою потребою є системи протиповітряної оборони, які могли б перешкодити Росії запускати ракети великої дальності на мирні міста за сотні миль від лінії фронту», — додав Зеленський. 
 
Говорячи про підписану з Росією угоду про відновлення експорту зерна, Зеленський сказав, що «дипломатичні поступки Москві можуть дещо стабілізувати ринки, але дадуть лише тимчасовий перепочинок і бумеранг у майбутньому».
 
Також Президент України Володимир Зеленський подякував президенту США Джозефу Байдену за новий пакет підтримки, що містить потужну зброю: чотири HIMARS, 36 тисяч артилерійських боєприпасів та деякі протитанкові системи.
 
 
«Критично важлива потужна зброя дасть змогу зберегти життя наших воїнів і пришвидшить звільнення нашої землі від російського агресора. Ціную стратегічну дружбу між нашими народами. Разом до перемоги».— написав Президент.
 
Як повідомляла УМ, нещодавно Зеленський повідомив, що нині бойові втрати українського війська на фронті становлять близько 30 українських військовослужбовців щодня та близько 250 поранених.