Рашисти вдарили градами по Дніпропетровщині та засипали ракетами Миколаїв і Запоріжжя

09:24, 23.07.2022
Рашисти вдарили градами по Дніпропетровщині та засипали ракетами Миколаїв і Запоріжжя

Росіяни нещадно б´ють по містах та цивільному населенню

Вночі ворожі війська обстріляли Нікопольський та Криворізький райони Дніпропетровської області.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив у Telegram голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.
 
«Ніч затяжних тривог і обстрілів… Російські війська ударили по двох районах області − Нікопольському та Криворізькому»,− написав він.
 
Зазначається, що Червоногригорівську громаду накрили з «Градів». Випустили до 20 снарядів. Минулося без жертв та руйнувань.
 
У селі Ганнівка Широківської громади ворожим обстрілом пошкодило електромережі та газовід. У Зеленодольській громаді ворог знов поцілив по Великій Костромці. Кілька вулиць без світла. Людей не зачепило.
 
Нагадаємо, уночі 22 липня військові РФ обстріляли Нікопольський, Синельниківський та Криворізький райони Дніпропетровської області. Є загиблі і поранені, зруйнована цивільна інфраструктура.
 
Ракетного обстрілу зранку зазнав Миколаїв, протягом доби обстрілювались і населені пункти області Рашисти випустили 6 ракет С-300 по місту.
 
Про це повідомляють у Миколаївській ОВА. 
 
«Вдень та ввечері, 22 липня через потрапляння боєприпасів та їх уламків виникло загоряння сухої трави та чагарників в Корабельному районі міста. Зранку, 23 липня, близько 04:20, ворог завдав удару по місту шістьма ракетами С-300. Внаслідок обстрілів відбулося займання на території складського приміщення та сухої трави на відкритій території. Інші влучання були по околицях міста. Попередньо без жертв та постраждалих. Детальна інформація уточнюється»,- йдеться у повідомленні.
 
Зазначається, що у Миколаївському районі 22 липня, внаслідок ворожих обстрілів в лісовому господарстві Галицинівської громади виникло загоряння хвойної підстилки та лісових насаджень. Також після обстрілів, вночі, 22 липня, у с. Галицинове Галицинівської громади відбулося займання житлового будинку. Постраждалих немає.
 
«У Баштанському районі продовжуються обстріли території та прилеглих населених пунктів Березнегуватської й Широківської громад. Влучання були за межами населених пунктів. Так, вдень, 22 липня, внаслідок потрапляння боєприпасів та їх уламків виникло загоряння сухої трави на відкритій території в с. Новоєгорівка та двічі в с. Соколівка Березнегуватської громади»,- додали у ОВА. 
 
Голова ОВА Запорізької області Олександр Старух розповів у Телеграмі про обстріл передмістя Запоріжжя
 
«Гучні вибухи, що було чути у Запоріжжі сьогодні вранці та вчора ввечері, – це результат ворожої атаки із системи Град по приміських селах. За попередньою інформацією, загарбники випустили близько 20 ракет, більшість з яких потонуло в річці Дніпро поблизу селищ Малокатеринівка та Канівське. Карасей шкода, росіян - ні. Нічого, невдовзі вони зміняться місцями з карасями. Тому зберігаємо спокій. При оголошенні повітряної тривоги швидко йдемо в укриття. І пам'ятаємо про нерозголошення інформації»,- написав Старух.
 
Обстріл продовжився у суботу вранці.
 
Як повідомляла УМ, російські загарбники добу тому завдавали ударів по трьох районах Дніпропетровщини, є руйнування, загиблі й поранені.
 
Читайте також:  російські загарбники двома ракетами знищили один із складів гуманітарної допомоги у Миколаєві.