У росії велика нестача спеціальних ударних ракет – британська розвідка

10:08, 22.07.2022
У росії велика нестача спеціальних ударних ракет – британська розвідка

ППОшні ракети мають відносно невеликі боєголовки, призначені для знищення літаків.

Через критичну нестачу спеціальних ударних ракет росія збільшила використання ракет протиповітряної оборони в режимі додаткової наземної атаки.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє у Twitter Міноборони Великої Британії.

 

Зазначається, що рф майже напевно розгорнула стратегічні системи протиповітряної оборони С-300 і С-400, призначені для збивання літаків і ракет на великих відстанях, поблизу України ще на початку початку вторгнення.

 

Ця зброя має відносно невеликі боєголовки, призначені для знищення літаків. Вони можуть становити серйозну загрозу для військ у відкритих і легких будівлях, але навряд чи зможуть пробити міцні конструкції.

 

Також існує висока ймовірність того, що ця зброя не потрапить у ціль і спричинить жертви серед цивільного населення, оскільки ракети не оптимізовані для цієї ролі, а їхні екіпажі будуть мало навчені для таких завдань.

 

На Донбасі українські війська продовжують відбивати спроби росіян штурмувати Вуглегірську ТЕС. Російська артилерія зосереджена на районах навколо міст Краматорськ і Сіверськ.

 

Нагадаємо, що у Розвідувальному управлінні Збройних сил Канади вважають, що через значні втрати живої сили та техніки Росія, найімовірніше, більше не може досягнути своїх цілей в Україні.

 

Як повідомляла УМ, британська розвідка повідомила, що українські війська зазнають величезних втрат у війні, оскільки російські війська перевершують їх в озброєнні в десятки разів.