путін може погрожувати ядерною зброєю для зупинки контрнаступу ЗСУ — ISW

10:05, 20.07.2022
путін може погрожувати ядерною зброєю для зупинки контрнаступу ЗСУ — ISW

Pfuhjpf zlthyjuj elfhe p ,jre ha - le;t dtkbrf/

Президент росії володимир путін, намагаючись стримати контрнаступ Збройних сил України на окуповані території Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей, може погрожувати ядерною зброєю.

 

Як інформує УМ, про це йдеться у зведенні від 19 липня американського Інституту вивчення війни (ISW).

 

На думку аналітиків інституту, путін може анексувати окуповані території України, а після цього прямо чи опосередковано заявити про те, що російська доктрина, яка дозволяє застосування ядерної зброї для захисту території РФ, поширюється і на ці регіони.

 

В ISW зазначають, що російський диктатор може вважати, що загроза ядерною зброєю або її застосування дозволять росії стримати Україну та її союзників, оскільки російська армія, маючи звичайні види зброї, із цим завданням не справляється. Утім, раніше Москва так і не наважилася на такий крок, хоч не раз натякала на цю можливість.

 

"В України та її західних партнерів може бути вікно можливостей, що звужується, для підтримки контрнаступу на окуповану українську територію до того, як Кремль анексує цю територію", — констатують в ISW.

 

Нагадаємо, що американський психіатр Джеймс Феллон вважає, що президент рф дуже небезпечний і в умовах, коли для нього виникне небезпека втратити все, зможе застосувати ядерну зброю. Діагностувавши у путіна психопатію з рисами нарциса та садиста, психіатр запропонував зберігати поступовий і постійний тиск на диктатора та закликав не робити різких рухів, щоб не спровокувати його.

 

 

У червні володимир путін заявив про те, що перший комплекс важкої міжконтинентальної балістичної ракети "Сармат" стане на бойове чергування вже наприкінці цього року.

 

В американській розвідці заявили, що путін не відмовився від ідеї захопити більшу частину України. Директорка відомства Авріл Гейнс не заперечує, що росія може використати кібератаки та ядерну зброю, намагаючись показати свій вплив у глобальному масштабі.

 

Як повідомляла УМ, ядерну зброю путін може використати для «збереження обличчя».