США обіцяють Ірану санкції за продаж безпілотників росії

17:01, 19.07.2022
США обіцяють Ірану санкції за продаж безпілотників росії

США анонсували нові санкціі Ірану у разі їхньо передачі росії безпілотників

У випадку, якщо Іран передасть росії безпілотники, Вашингтон відповість запровадженням низки санкцій зі свого боку та інших країн. 
 
Як інформує Україна молода, про це на брифінгу заявив глава пресслужби Державного департаменту Нед Прайс.
 
«Ми вже висловлювали нашу стурбованість щодо надання Іраном безпілотних технологій. Ми продовжимо стежити за ситуацією. Усі наші санкції залишаються чинними. Будь-яка подібна операція призведе до низки санкцій, які є у нас в запасі, а також, ймовірно, низки санкцій з боку інших країн світу»,— наголосив Нед Прайс. 
 
12 липня помічник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Іран планує у прискореному порядку передати росії до кількох сотень безпілотників.
Білий Дім опублікував супутникові знімки показу безпілотників "Шахед-191" та "Шахед-129" на аеродромі, де в цей час був літак російської делегації.
 
Окрім цього нагадуємо, що за останні кілька тижнів російські чиновники та військові щонайменше двічі відвідали аеродром у центральній частині Ірану, щоб подивитися на роботу бойових безпілотників і придбати їх для війни проти України.
 
Як повідомляла УМ, глава МЗС України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Ірану Хоссейном Аміром -Абдуллахіаном, у ході якої іранський колега  запевнив, що їхня країна виступає проти війни Росії з Україною та спростував твердження про постачання зброї до рф