путін «береже» етнічних росіян та кидає на війну нацменшини — ISW

09:21, 19.07.2022
путін «береже» етнічних росіян та кидає на війну нацменшини — ISW

Для путіна нацменшини - "м'ясо" для війни в Україні.

володимир путін, президент росії намагається покласти тягар війни в Україні на етнічні меншини, щоб уникнути проведення загальної мобілізації етнічних росіян.

 

Як інформує УМ, про це повідомили аналітики американського Інституту дослідження війни (ISW)

 

ISW пише, що такі дії Путіна можуть викликати опір в етнічних анклавах у Росії. Зазначається, що в Росії заснували рух "Нова Тува" - антивоєнну організацію, що складається з активістів тувинської нацменшини.

 

Це повідомлення примітне у контексті недавнього збільшення кількості регіональних добровольчих батальйонів, що базуються в Росії, багато з яких належать до різних етнічних груп.

 

«Ці свідчення дозволяють припустити, що Путін може не хотіти проводити загальну мобілізацію через небажання мобілізувати велику кількість етнічних росіян», - зазначають американські аналітики.

 

ISW та інші аналітики раніше відзначали переважання в Україні неетнічних російських батальйонів, до складу яких входять війська з Чечні, Південної Осетії, Туви, Татарстану, Башкортостану, Чувашії та інших.

 

Нагадаємо, що Генштаб ЗСУ повідомив, що російське командування кидає військовослужбовців несловянських національностей  у найризикованіші атаки, через це серед них росте невдоволення.

 

Як повідомляла УМ, путін у комі» - російська ІПСО: кремль посилює атаки на східний фланг НАТО.