Обовязки голови СБУ виконуватиме Малюк – указ Зеленського

12:34, 18.07.2022
Обовязки голови СБУ виконуватиме Малюк – указ Зеленського

Новопризначений очільник СБУ - Василю Малюк.

Виконувати обов’язки голови СБУ першому заступнику Баканова Василю Малюку доручив Президент Володимир Зеленський.

 

Як інформує УМ, відповідний указ оприлюднено 18 липня на сайті глави держави.

 

«Першому заступнику голови Служби безпеки України Малюку Василю Васильовичу тимчасово виконувати обов’язки голови Служби безпеки України», - лаконічно сказано в указі президента України.

 

Заступник керівника Офісу президента Андрій Смирнов заявив, що генпрокурора Ірину Венедіктову та очільника СБУ Івана Баканова не звільнили, а тимчасово відсторонили для проведення розслідування.

 

Нагадаємо, що 17 липня Зеленський відсторонив генпрокурора Ірину Венедіктову і усунув від посади главу СБУ Івана Баканова.

 

Після "усунення" Баканова його обов'язки ймовірно виконуватиме його перший заступник Василь Малюк, якого раніше фіксували на скандальному святкуванні дня народження заступника глави Офісу президента Олега Татарова.

 

Малюка називали близькою людиною до Татарова та глави ОПУ Андрія Єрмака. У Баканова та Єрмака був давній конфлікт за вплив на президента.

 

Зеленський призначив Василя Малюка на посаду заступника голови Служби безпеки України 28 лютого - у день його народження. До того Малюк встиг пропрацювати 2 тижні заступником голови МВС Монастирського.

 

21 липня 2021 року президент Зеленський звільнив Василя Малюка з посади першого заступника голови Служби безпеки України - начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ.

 

Як повідомляла УМ, Зеленський позбувся Баканова та Венедіктової через зрадників у СБУ та прокуратурі.