Лукашенко фактично «дозрів» до вступу у війну проти України - радник Тихановської

10:35, 18.07.2022
Лукашенко фактично «дозрів» до вступу у війну проти України - радник Тихановської

путлєр, вочевидь, таки дотиснув бацька і той готовий вступити у війну з Україною.

Ситуація у Білорусі зараз вказує на те, що російський диктатор Путін, імовірно, все ж дотис білоруського диктатора Лукашенка, аби той відправив свої війська до України.

 

У Білорусі нині спостерігаються ознаки підготовки до відправлення військ РБ на війну до України.

 

Як інформує УМ, про це сказав білоруський дипломат, який тривалий час проживав у США, представник офісу Світлани Тихановської - Валерій Ковалевський в ефірі, передає Телеграм "Реальний Київ".

 

"Схоже на те, що Лукашенко наближається до такого моменту, коли все ж таки погодиться відправити білоруські війська до України.

 

Від початку він демонстрував, що на одному боці з Путіним, підтримував Росію на всіх етапах цієї війни, надавав важливу підтримку. Але зараз ситуація має такий вигляд, що він все більше підходить до цього.

 

Ми бачимо ознаки і мобілізації, і доукомплектування військових підрозділів на межі з Україною, надходить нова техніка із Росії. Є всі ознаки того, що Білорусь на чолі з Лукашенком може дійти до того, що білоруські війська можуть вступити у війну", - сказав представник Світлани Тихановської у міжнародних справах.

 

Тим часом у Білорусі стався дефолт за зовнішніми зобов'язаннями.

 

Додамо, що у Білорусі знову помітили активність військової авіації з РФ. Упродовж тижня до Білорусі прилетіли 15 військово-транспортних літаків ВКС РФ.

 

Як повідомляла УМ, Лукашенко на день незалежності заявив, що «наша участь у «спецоперації» визначена мною давно».