Білорусь проводить ротацію військ на кордоні з Україною

17:24, 16.07.2022
Білорусь проводить ротацію військ на кордоні з Україною

На кордоні з Білоруссю неспокійно. (Фото з відкритих джерел)

Головне управління розвідки Міноборони України наразі не бачить ознак створення потужних угруповань на території Білорусі. Втім, союзник Кремля проводить ротацію військ на кордоні з Україною.

 

Як інформує Україна молода, про це заявив представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький під час телемарафону в суботу.

 

«Якщо говорити про потужні ударні угруповання, насамперед російські, які були створені в лютому перед вторгненням, таких ознак немає. Однак ми не виключаємо, що в подальшому, в залежності від успіху, який матиме ворог на нашій території, можливе перегрупування та посилення російської присутності на території Білорусі», - заявив представник ГУР.

 

За словами Скібіцького, "загроза є, на сьогоднішній день її рівень не такий високий, як це було в лютому, але з часом вона може зрости".

 

І додав, що на сьогодні на кордоні з Україною з боку Білорусі відбувається ротація військ.

 

Крім того, українська розвідка фіксує, що на території Білорусі залишаються ракетні підрозділи, підрозділи протиракетної оборони, російські авіаційні підрозділи.

 

«Вони можуть використовуватися для ракетних ударів, а це зберігає ту загрозу, яка походить з боку території Білорусі», - заявив представник ГУР Міноборони.

 

Як повідомляла "УМ", за даними ГУР Мінооборони України, російські спецслужби намагаються відстежити маршрути, якими Європа доставляє в Україну зброю для відбиття атак ворога.