Сіверськ та Бахмут будуть наступними цілями окупантів на Донбасі – британська розвідка

12:46, 15.07.2022
Сіверськ та Бахмут будуть наступними цілями окупантів на Донбасі – британська розвідка

Міста Донбасу - пріоритет рашистських військ.

Найближчими цілями російських військ, за оцінками британської розвідки, будуть Сіверськ та Бахмут.

 

Як інформує УМ, про це 15 липня повідомила у щоденному звіті військова розвідка міністерства оборони Великої Британії уТвіттері..

 

Російські джерела почали заявляти, що вже вийшли на околиці Сіверська. У розвідці зазначають, що це не підтверджено, але відомо, що російські війська поступово просувалися на захід, вдаючись до обстрілів і спроб наступальних дій у напрямку Сіверська.

 

Якщо Сіверськ буде взятий під контроль, скоріш за все наступною ціллю буде Бахмут.

 

В огляді згадують також ситуацію на острові Зміїний.

 

“Після відступу зі стратегічно розташованого острова Зміїний 30 червня, Росія намагалася заперечити, що Україна використовує його. Проте 13 червня авіаудари двох російських Су-27 промахнулися по острову. Це відповідає тенденціям, що російські повітряні сили не можуть успішно вступати в тактичні бої”, – зазначають в огляді.

 

Нагадаємо, що окупанти обстріляли два найбільших університети Миколаєва.

 

Під час ракетних обстрілів Вінниці 14 липня загинула маленька дівчинка Ліза, за життя її мами Ірини боролися медики – згодом померла і вона. У мережі було опубліковано відео, зняте незадовго до трагедії.

 

Нагадаємо, вранці 14 липня російські військові обстріляли цивільні об’єкти в Миколаєві.

 

Також вночі й зранку 14 липня російські військові обстріляли Криворізький район на Дніпропетровщині. Попередньо ніхто не постраждав.

 

Крім того, російські військові завдали авіаракетних ударів по Краматорську на Донеччині, унаслідок чого в місті зникло електропостачання.

 

Як повідомляла УМ, протягом найближчого тижня Росія зосередиться на спробах просування до Слов’янська і Краматорська – такі оцінки-прогнози британської розвідки.