На Миколаївщині викрито двох корегувальників вогню окупантів

12:29, 15.07.2022
На Миколаївщині викрито двох корегувальників вогню окупантів

Один із негідників-коригувальників затриманий українськими правоохоронцями. (Фото: Телеграм Офіс Генерального прокурора)

 Правоохоронці викрили двох жителів Миколаївської області, які коригували ворожий вогонь.

 

Як інформує УМ, про це 15 липня Офіс генерального прокурора повідомив у Телеграмі.

 

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури викрили і повідомили про підозру двом жителям Миколаївщини у несанкціонованому поширенні інформації про переміщення та розташування Збройних сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України).

 

За даними слідства, підозрювані збирали дані про розташування, переміщення підрозділів ЗСУ та інших формувань, а також розташування інфраструктурних об’єктів на території Миколаєва та області. Потім інформацію вони передавали куратору з рф через канали закритого зв’язку. росіяни використовували її для ракетних ударів по Миколаєву та Баштанці.

 

У ході обшуку у місцях проживання підозрюваних вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони з доказами протиправної діяльності.

 

Коригувальників ворожих обстрілів затримали. За клопотанням прокурора одному із підозрюваних суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави, щодо іншого розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу триває.

 

Як повідомляла УМ, в Миколаєві 15 липня пролунало більше десятка вибухівРашисти регулярно гатять по Миколаєву. Російські ракети влучили у два найбільші університети.