Держдеп США вимагає від рф негайно припинити фільтрації та депортацію українців

17:24, 13.07.2022
Держдеп США вимагає від рф негайно припинити фільтрації та депортацію українців

Рашисти створюють фільтраційні табори: тих, хто не пройшов, відправляють в ізоляцію

Державний секретар США Ентоні Блінкен вимагає від росії негайного припинення систематичних фільтраційних заходів та примусового вивезення українців. Депортація вже торкнулася 1,6 млн мирних жителів тимчасово окупованих територій.
 
Як інформує Україна молода, про це він написав у своєму Твіттері. .
 
«росія має негайно припинити свої систематичні «фільтраційні» операції в Україні, внаслідок яких, як повідомляється, зникли, затримані або насильно депортовані зі своїх домівок приблизно до 1,6 млн ні в чому не винних українців, зокрема 260 тисяч дітей», -заявив Держсекретар.
 
Нагадаємо, з Маріуполя на територію рф було вивезено понад 200 тисяч громадян України. Під час евакуації з Маріуполя російські загарбники проводили так звану фільтрацію та допитувати навіть дітей. Тих, хто фільтрацію не пройшов, відправляли у колонію в Оленівці на Донеччині або у в’язницю «Ізоляція» в Донецьк.
 
На Донеччині окупанти почали вербувати працівників до фільтраційних таборів. Працівників вони залучають за допомогою повідомлень абонентам окупаційного мобільного оператора «Фенікс».
 
Як повідомляла УМ, так звані  «фільтраційні табори» для українців рашисти облаштовують  не лише на окупованих територіях, а й на території росії, поблизу кордону з Естонією. Щонайменше відомо про один такий «табір» та трьох людей, які пройшли тортури на кордоні.