НАТО відповідатиме на всі недружні дії рф - Таня Хартман

15:21, 12.07.2022
НАТО відповідатиме на всі недружні дії рф - Таня Хартман

Таня Хартман каже, що НАТО не хоче протиборства з росією, однак відповість на усі її недружні дії.

Голова Управління східного партнерства політичних відносин та політики безпеки НАТО Таня Хартман завила, що напад Росії на Україну зруйнував безпеку в регіоні і дуже жорстко показав її реальні наміри.
 
Альянс не хоче конфронтації з Росією і не становить загрози для неї, однак відповідатиме на всі загрози і недружні дії РФ.
 
Як інформує Україна молода, про це вона сказала під час онлайн-виступу на круглому столі на тему: «Від Мадриду до Мадриду: 25 років особливого партнерства між НАТО та Україною».
 
«Росія порушила права не тільки своїх сусідів, вона загрожує всій євроатлантичній спільноті. НАТО не хоче конфронтації і не є загрозою для російської федерації. Ми будемо відповідати на загрози і недружні дії Росії і, відповідно, будемо зміцнювати захист і безпеку всіх союзників проти агресивних дій Росії, протидіючи її втручанню і агресії», — сказала Хартман.
 
Вона нагадала, що, враховуючи політику Росії, НАТО більше не вважає її своїм партнером.
 
«Тим не менше ми зберігаємо відкриті канали комунікації з Росією, щоб зменшити ризики, запобігти ескалації і посилити прозорість. Ми хочемо стабільності і передбачуваності в євроатлантичній зоні. Будь-які зміни у нашому ставленні до російської федерації залежатимуть від її агресивної поведінки згідно з міжнародним правом», — зазначила представниця Альянсу.
 
Вона підкреслила, що існування сильної і незалежної України дуже важливо для європейського регіону, і нагадала, що на Мадридському саміті лідери країн НАТО ухвалили рішення щодо посиленої підтримки України.
 
Як повідомляла УМ, на саміті у Мадриді 28-30 червня НАТО затвердило нову Стратегічну концепцію, яка визначає пріоритети розвитку Альянсу на наступну декаду та визначає Росію як головну загрозу для євроатлантичної та європейської безпеки.