На Херсонщині визволили з полону п’ятьох українців

14:25, 12.07.2022
На Херсонщині визволили з полону п’ятьох українців

Військовослужбовця, співробітника поліції та трьох цивільних вдалося визволити з полону у Херсонській області

З полону ворога на тимчасово окупованій Херсонщині вдалося звільнити п'ятьох громадян України. Серед звільнених осіб – троє цивільних.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє Головне управління розвідки МО України
 
Про звільнення з полону п'ятьох українців розповіли в Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими. Громадян України було звільнено в ході проведеної спецоперації силами спецпідрозділу ГУР МО.
 
Серед звільнених полонених – військовослужбовець ЗСУ, колишній співробітник поліції та троє цивільних осіб. Повідомляється, що один зі звільнених має серйозне бойове поранення.
 
У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими повідомили, що всі звільнені перебувають під опікою української влади та отримують належне лікування.
 
Глава української розвідки Кирило Буданов у травні очолив Координаційний штаб щодо полонених. Буданов змінив на цій посаді міністерку з питань реінтеграції окупованих територій Ірину Верещук.
 
У червні Буданов заявляв, що розвідці чітко відомо про долю усіх захисників Маріуполя. Буданов наголошував, що обмін полонених відбуватиметься поетапно, а не за один раз.
 
Зауважимо, що 29 червня Україна змогла повернути додому 144 своїх захисників та захисниць. З них 95 – це оборонці "Азовсталі" та ще 44 – бійці полку під командуванням Дениса Прокопенка.
 
Водночас слід сказати, що росія бере в полон не тільки військових. Окупанти викрадають чиновників, ветеранів і простих людей для того, щоб поповнити обмінний фонд.
 
Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко повідомляв, що кол-центр з розшуку зниклих безвісти зареєстрував 7 200 людей. За його словами, більшість зниклих українських військових живі та перебувають у полоні в російських окупантів.
 
28 червня стало відомо, що російські загарбники вивезли у невідомому напрямку мера тимчасово окупованого Херсона Ігоря Колихаєва. Херсонського міського голову затримали співробітники росгвардії та фсб. Де перебуває мер Херсона – досі невідомо.
 
Як повідомляла УМ, украінського парамедика і волонтерку Юлію Паєвську з позивним «Тайра» вдалося звільнити з російського полону. Окупанти полонили її в Маріуполі ще в середині березня.