Спартц різко відповіла Каптур у «справі Єрмака»

12:57, 11.07.2022
Спартц різко відповіла Каптур у «справі Єрмака»

Конгремен-республіканка Вікторія Спартц наполягає, що з Єрмаком "не все гаразд". (Фото Твіттер Victoria Spartz)

Вікторія Спартц, конгресвумен-республіканка різко відповіла своїй колезі з Демократичної партії Марсі Каптур, яка звинуватила її в "необачній допомозі Путіну".

 

Як інформує УМ, свою позицію Спартц висловила 11 липня в Твіттері.

 

"Перш ніж конресвумен Марсі Каптур робитиме жорсткі заяви, вона має відвідати Україну та побачити, що там відбувається - хоча б раз.

 

Марсі, дослухання до кишенькових бюрократів Андрія Єрмака не служить нікому, крім Кремля", - написала вона.

 

Конгресменша Марсі Каптур з Демократичної партії - опонентка Спартц.

 

Нагадаємо, раніше конгресвумен Вікторія Спартц написала відкрите звернення до президента США Джо Байдена із закликом перевірити "можливі зв'язки" глави Офісу президента Андрія Єрмака з країною-окупантом Росією. МЗС України відповів, що ці заяви - маніпуляція. Після цього Спартц закликала МЗС утриматися від нападок, а Зеленського - вирішити питання Єрмака.

 

Конгресвумен-демократка Марсі Каптур твердить, що Спартц "необачно допомагає Путіну".

 

Прессекретар президента Зеленського Сергій Никифоров каже, що це - справа американської депутатки та американського президента.

 

Як повідомляла УМ, звинувачення щодо Єрмака є справою американців - Офіс президента. Звернень членкині Конгресу Вікторії Спартц щодо необхідності вирішити "проблему" керівника Офісу президента Андрія Єрмака Президент України Володимир Зеленський не отримував.