У Макарові на Київщині запрацював мобільний госпіталь з Данії

12:19, 10.07.2022
У Макарові на Київщині запрацював мобільний госпіталь з Данії

Мобільний госпіталь в Макарові.

Мобільний госпіталь, який передали з Данії, запрацював поблизу пошкодженої Макарівської багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування. 

 

Як інформує УМ, про це повідомив 10 липня голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба у Телеграм.

 

«Під час бойових дій лікарня була пошкоджена. Наразі медзаклад перебуває на реконструції. Поруч тимчасово запрацював мобільний шпиталь.

 

Це комплекс спеціально побудованих за сучасними технологіями приміщень по типу наметів-павільйонів. Там автономна система електрики, водопостачання, водоочищення, каналізації, вентиляції та кондиціонування повітря.

 

Шпиталь має операційну, яка оснащена сучасним хірургічним та травматологічним інструментарієм та обладнанням. Окреме приміщення займає рентген-служба. Також у госпіталі власна система стерилізації матеріалів та інструментів, контролю санітарного стану», - написав Кулеба.

 

Кулеба відзначив, що мобільний шпиталь був переданий "Першому добровольчому мобільному шпиталю імені Миколи Пирогова" Данською агенцією з управління надзвичайними ситуаціями Міністерства оборони Королівства Данія.

 

У шпиталі працюватимуть місцеві медичні працівники.

 

Як повідомляла УМ, місце Росії в суді, а не на саміті G20 заявив Кулеба на зустрічі глав МЗС країн Великої двадцятки (G20) в Індонезії.