Кличко закликає переселенців офіційно зареєструватися у Києві

17:55, 09.07.2022
Кличко закликає переселенців офіційно зареєструватися у Києві

Віталій Кличко з переселенцями з Маріуполя. (facebook.com/Vitaliy.Klychko)

Мер Києва Віталій Кличко закликав громадян, які вимушено приїхали до столиці із «гарячих точок» офіційно зареєструватися, щоб отримувати всю необхідну допомогу і сервіси.
 
Як інформує  Україна молода, про це він заявив у ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомляє пресслужба мера столиці.
 
«У Києві на сьогодні зареєстровано майже 90 тисяч переселенців. Ми знаємо, що велика кількість людей, які переїхали до столиці, ще не зареєструвалися. Вони приїхали до родичів чи друзів.
 
Тому велике прохання – обов’язково реєструватися. Щоб робота з переселенцями була систематизованою, щоб вони могли отримувати всі пільги та користуватися всіма сервісами, якими користуються кияни»,— йдеться у повідомленні. 
 
Мер нагадав, що з травня у Києві працюють спеціальні центри, де надають консультації для вимушених переселенців.
 
Там людям допомагають у питаннях пошуку роботи, влаштуванні дітей в садочки та школи. Також роз’яснюють, які пільги можна отримувати. 

та яку допомогу вимушеним переселенцям продовжують надавати соціальні служби столиці.
 
За словами Кличка, там можна отримати продуктові набори, консультації психологів і юристів.
 
Як повідомляла УМ, раніше мер Києва Віталій Кличко заявив, що віддати частину території України в обмін на припинення вогню – неприйнятний варіант для України, що прирівнюється до зради.