На кордоні з Білоруссю ЗСУ мінують небезпечні напрямки

15:58, 09.07.2022
На кордоні з Білоруссю ЗСУ мінують небезпечні напрямки

Один з КамАЗів, які рухалися трасою з Мінська, злетів у кювет

Трасою М5 з боку Мінська була помічена колона КамАЗів збройних сил РФ, яка рухається  у напрямку Бобруйска. На техніці прикріплена літера «V», на одному з КамАЗів — прапор СРСР. У колоні близько 10 одиниць техніки.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє моніторингова група "Білоруські Гаюн".
 
Як стало відомо, в колоні, що рухається, близько 10 одиниць, серед яких: машини зв'язку на базі КамАЗ і тентовані вантажівки.
 
Деякі з них тягнуть генератори, на одному прикріплений прапор СРСР. Також у машин камуфляжне забарвлення, а на дверях розпізнавальний знак "V".
Серед номерів машин: OX 7843-43 та 3604 АН-43. 43 регіон – Південний військовий округ РФ.
 
Відомо, що у Мінську продовжують нагнітати істерію щодо своїх західних сусідів. Послухавши свого самопроголошеного лідера Олександра Лукашенка, заступник начальника Генерального штабу ЗС Білорусі генерал-майор Руслан Косигін почав нападати на Польщу. Поки словесно.
 
Також відомо, що Росія стягує техніку до кордону з Чернігівською областю. З'явилися нові супутникові знімки військового аеродрому в Зябрівці біля Гомеля в Білорусі, на яких видно збільшення числа "С-400", танки та БМП.
 
Командувач об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв відвідав позиції українських бійців на кордоні з Білоруссю і повідомив, що захисники мінують небезпечні напрямки.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба командування ОС ЗСУ.
 
Командувач об’єднаних сил ЗСУ Наєв повідомив, що зараз тривають заходи з мінування небезпечних напрямків та облаштування інженерних загороджень.
Підрозділи ДПСУ здійснюють заходи щодо укріплення державного кордону України на всіх небезпечних та загрозливих напрямках.
 
Наєв поспілкувався з військовослужбовцями на позиціях, ознайомився з умовами їх служби, оцінив рівень оборони та обговорив тактичні плани захисту.
 
На даний час, за його словами, ситуація повністю контролюється військовими ЗСУ, підрозділами ДПСУ та інших військових формувань та правоохоронних органів.
 
Як повідомляла УМ, Олександр Лукашенко, самопроголошений президент Білорусі заявив, що у союзі Білорусі та Росії вже давно створено єдину армію, і що він "давно визначив" участь Білорусі у війні РФ проти України.