Рашисти вгатили градами по Кривому Рогу та обстріляли Миколаїв

09:47, 09.07.2022
Рашисти вгатили градами по Кривому Рогу та обстріляли Миколаїв

Рашисти продовжують тероризувати мирних українців і б’ють по житловим масивах

Для жителів Дніпропетровщини ранок 9 липня видався недобрим. Російська армія обстріляла Інгулецький район Кривого Рогу—гатили по житловим будинках, є жертви. 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив голова ОДА Валентин Резніченко. 
 
Унаслідок обстрілу загинула жінка, ще кілька людей — 43-річний чоловік і його 20-річна донька — у лікарні. 
 
«Ворог не припиняє терор наших міст. Усвідомлено ударили з «Градів» по житлових кварталах. Цей підступний обстріл забрав життя 41-річної жінки, ще двоє людей з осколковими пораненнями госпіталізовані. Пошкоджена школа і кілька будинків. Згоріла автівка, що стояла поряд»,—йдеться у повідомленні. 
 
Також рашисти вдарили по Миколаєву, внаслідок чого виникли численні пожежі
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив глава Миколаївської ОВА Віталій Кім.
 
Також зазначається, що 8 липня внаслідок влучення боєприпасів та їх уламків горіли пожнивні залишки та суха трава на відкритій території села Добре Баштанської громади.
 
У Березнегуватській громаді тривають постійні обстріли сіл по лінії розмежування. Так, вночі, 8 липня, обстрілів зазнали станція Березнегувате, села Мурахівка та Калинівка Березнегуватської громади. Попередньо без жертв. Інформація щодо пошкоджень уточнюється.
 
Крім того, 8 липня, орієнтовно з 12:00, спостерігалися ворожі обстріли села Новомиколаївка Первомайської громади. Внаслідок чого частково пошкоджено житлові будинки та кам’яні огорожі. Сталося займання полів із зерновими, лісосмуги та сухостою. Потерпілих немає.
 
Також 8 липня після ворожих обстрілів виникла пожежа лісу на Кінбурнській косі та дві пожежі хвойного настилу на території лісництві поблизу села Василівка, Очаківської громади.
Повідомляється, що у Вознесенському та Первомайському районах день та ніч пройшли відносно спокійно.
 
Як повідомляла УМ, нещодавно російські війська  піддали  масованому ракетному обстрілу Миколав. По місту було випущено 12 ракет.