Росіяни гатили по Харкову, вранці вибухи лунали й у Миколаєві

09:55, 08.07.2022
Росіяни гатили по Харкову, вранці вибухи лунали й у Миколаєві

Чимало областей були останню добу під сильним обстрілом рашистів.

Війська російських загарбників продовжують вести обстріли низки регіонів України, вранці пролунали вибухи у Миколаєві.

 

Як інформує УМ, про це ідеться у зведеній інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 8 липня.

 

У Чернігівській області вночі ворог вів кулеметний обстріл територій поблизу Сеньківки Чернігівського району. Жертв немає. Детальна інформація про наслідки уточнюється.

 

У Сумській області вчора ввечері росіяни з артилерії обстріляли Білопільську громаду, а близько 23:00 стріляли на кордоні Шалигинської громади. Постраждалих і руйнувань немає.

 

У Дніпропетровській області ворог знову обстріляв дві громади Криворізького району — Апостолівську та Зеленодольську. У Зеленодольську росіяни поцілили по парковій зоні і дачному масиву. Попередньо, постраждалих немає.

 

У Харкові війська рф ввечері здійснили обстріл Немишлянського району із РСЗВ, пошкоджені житлові будинки, є загиблі і поранені люди. Вночі ворог вдарив по Циркунах Харківської області, одна людина постраждала, одна загинула. Упродовж доби по області 9 людей були поранені, загинули четверо.

 

У Луганській області за ніч агресори здійснили 9 артобстрілів українських позицій. З усіх видів важкого озброєння ворог не припиняє вогневі атаки по Білогорівці та Золотарівці, застосовує ствольну та реактивну артилерію.

 

У Донецькій області вночі російські війська обстріляли Слов'янськ і Бахмут. Щонайменше одна людина загинула (у Слов'янську), четверо поранені, зокрема дитина (у Бахмуті). За добу на Донеччині шестеро людей загинули, 21 людина була поранена через обстріли із танків, мінометів, артилерії. Також ворог застосував авіаракету «Нурс», стріляв із ЗРК С-300, РСЗВ «Град», «Торнадо-С» по Авдіївці, Слов’янську, Торецьку, Соледару, Краматорську та інших населених пунктах. Пошкоджено 47 об’єктів, серед яких 16 приватних житлових будинків, 20 багатоквартирних будинків, два об'єкти Авдіївського коксохімічного заводу, об'єкти залізниці, чотири автомобіля, амбулаторія, котельня, стадіон, дитсадок.

 

Сьогодні зранку в Миколаєві лунали вибухи. Інформація уточнюється. У Баштанському районі також зранку росіяни обстріляли смт Березнегувате. За попередньою інформацією, є руйнування об‘єктів інфраструктури, житлових будинків. Інформація уточнюється. Вчора ввечері ворог вів обстріли у Широківській громаді. Постраждалих немає. У Миколаївському районі вчора внаслідок обстрілів села Українка Галицинівської громади загинули дві людини.

 

У Херсонській області російські військові продовжують обстріли тимчасово захоплених населених пунктів і намагаються повернути звільнені від них території. Також загарбники активно обстрілюють сусідні регіони. Через обстріли багато сіл Калинівської, Великоолександрівської, Нововоронцовської, Високопільської тергромад опинились на межі знищення. Стабільно тяжкою є ситуація у Новій Каховці, Скадовську, Бериславі. Протягом доби вибухи лунали у Херсоні, передмістя було охоплене пожежами, пожежі виникли і у Бериславському районі: горіли поля, ліси, села.

 

Водночас відносно спокійно ніч минула в інших регіонах України.

 

Як повідомляла УМ, рашисти влаштували справжній терор у Кремінній і розстрілюють людей просто на вулицях.