Зрадник Ковальов допомагав росіянам вивозити зерно і сіль з Херсонщини

16:22, 07.07.2022
Зрадник Ковальов допомагав росіянам вивозити зерно і сіль з Херсонщини

Ексслуга народу Олексій Ковальов співпрацює із ворогом, допомагаючи їм вивозити крадене українське зерно

Народний депутат від «Слуги народу»Олексій Ковальов, якого підозрюють у державній зраді, допомагав вивозити в Росію зерно і сіль з тимчасово окупованої Херсонщини.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомила Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова  у Facebook.
 
«Напередодні підписала підозру нардепу Ковальову. На початку окупації він поїхав на Херсонщину нібито працювати з виборцями та захищати від мародерів свій бізнес, яким не може займатися під час парламентської діяльності. Маємо свідчення, що народний обранець при цьому організовував вивезення солі й зерна до РФ»,— йдеться у повідомленні. 
 
Венедіктова нагадала, що Ковальов «із захватом» писав у соцмережі про «плани повномасштабної інтеграції аграріїв Херсонщини в економічну модель РФ і наполягав, що "Росія назавжди»».
 
Окупанти призначили нардепа на псевдопосаду «заступника голови уряду Херсонської області».
 
Як відомо, 6 липня генеральний прокурор на підставі зібраних Державним бюро розслідувань доказів повідомила про підозру в держзраді й пособництву агресору народному депутату Олексію Ковальову.
 
22 червня начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов підтвердив, що автомобіль Ковальова на Херсонщині був підірваний. 30 червня в інтерв'ю російським пропагандистам Ковальов заявив, що пережив замах.
 
8 червня нардеп від "Слуги народу" Ковальов зізнався, що він співпрацює з російськими окупантами на Херсонщині. Фракція "Слуга народу" звернулась до керівництва Верховної Ради з проханням негайно позбавити його мандату.
 
3 травня депутати виключили Ковальова зі складу фракції "Слуга народу".
 
На початку квітня Ковальов написав, що поїхав до Голої Пристані на Херсонщині, попри російську окупацію, бо "він має працювати у своєму окрузі". 
 
Як повідомляла УМ, після невдалої спроби підірвати автомобіль зрадника-колаборанта, екс-нардепа від «Слуги народу» Олексія Ковальова, херсонські  партизани пообіцяли завершити «справу» до кінця, наголошуючи про його швидкий фінал. На вулицях міста з'явились персональні звернення до колаборанта.