ЗСУ отримали дев'ять американських ракетних систем Himars

14:23, 07.07.2022
ЗСУ отримали дев'ять американських ракетних систем Himars

Для активного контрнаступу Україні необхідні десятки Himars

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що союзники вже передали Збройним силам України дев'ять американських ракетних систем Himars та аналогічних комплексів.
 
Передача Himars дозволила силам України завдавати ударів по російських цілях, однак для серйозного контрнаступу наші військові потребують ще десятки. 
 
Як інформує Україна молода, про це він повідомив в коментарі The Wall Street journal.
 
Він зазначив, що передача Himars дозволила силам України завдавати ударів по російських цілях за лінією фронту, які раніше були поза досяжністю для наших бійців. 
 
«Дев'ять Himars та аналогічних ракетних комплексів уже діють в Україні, росіяни беззахисні перед ними і дуже стурбовані», – зазначив Данілов.
 
При цьому секретар РНБО підкреслив, що з такою кількістю відповідних ракетних систем Україна поки може вести лиш оборонну війну, для наступу – треба набагато більше.
 
Раніше Данілов пояснив, чим Зміїний був важливий для росіян . Нагадаємо, секретар РНБО заявив, що на українців чекає дуже складна війна.
 
Як повідомляла УМ, зброя, котру Україна отримала від західних партнерів, нарешті дуже потужно запрацювала по лінії фронту: захисники завдають відчутних ударів по складах та важливих логістичних точках окупантів.