Глава Держдуми рф Володін погрожує США «поверненням» Аляски

19:09, 06.07.2022
Глава Держдуми рф Володін погрожує США «поверненням» Аляски

Глава Держдуми В'ячеслав Володін вже заглядається на Аляску. (facebook.com/dumagov)

Маразм помножений на нахабство сягнув неабияких висот у російській верхівці: глава Держдуми В'ячеслав Володін заявив, що США варто пам'ятати про те, що Аляска свого часу була російською та рф може почати її «повертати».

 

Як інформує Україна молода, цю заяву Володіна  навипередки розповсюджують прокремлівські пропагандистські видання у середу.

 

«Порядність не означає слабкість. Нам завжди є чим відповісти. Америка нехай завжди пам'ятає: там є частина її (росії – ред.) території – Аляска. Ось коли вони починають намагатися розпоряджатися нашими ресурсами за кордоном, перш ніж це робити, подумають, що нам є що теж повертати...

 

Ми не втручаємось у їхні внутрішні справи, а вони вже протягом десятиліть кажуть, що все те, що в них відбувається, вибори всіх президентів – через те, що втручається росія. Так не шанувати своїх президентів. Ну, що тут скажеш? То один їм був поганий, зараз інший з велосипеда падає. Ну, знову ми», - недипломатично наголосив глава Держдуми.

 

За його словами, віце-спікер Держдуми рф Петро Толстой запропонував провести на Алясці референдум.

 

Нагадаємо, що Російська імперія продала Аляску США у другій половині ХІХ століття.

 

Зауважимо, що в останні дні Москва неабияк переймається тим, що її заморожені на Заході активи можуть бути направлені на відновлення України.

 

Також офіційна Москва категорично проти можливого використання заморожених золотовалютних резервів росії на відновлення України.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про роль українців в освоєнні Сибіру та навіть Аляски.