Прапор України на острові Зміїний дратує росіян

18:25, 06.07.2022
Прапор України на острові Зміїний дратує росіян

Рашисти намагалися атакувати Зміїний через встановлений український прапор

Український прапор, який знову повернувся  на звільнений Зміїний, бентежить росіян, через що вони намагалися атакувати острів.
 
Як інформує Україна молода, про це в ефірі телемарафону повідомила очільниця пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.
 
«Прапор на острові вже перебуває і чекає свого часу. Однак це повідомлення збентежило ворогів і вони намагались провести авіаційну розвідку. Намагались, напевно, й ударів завдати. Але побачивши загрозу щодо того, як може бути застосована наша зброя з наближенням їхніх літаків, вони свої наміри відкоригували, і поки що тримаються подалі», — розповіла вона.
 
Тим часом сувенірний магазин Білого дому випустив колекційну монету, присвячену захисникам острова Зміїний.
Монета коштує 100 дол., її безплатно доставляють покупцям з України та країн НАТО, а 20% від продажів витратять на допомогу українським жінкам і дітям.
 
Нагадаємо, битва за острів, що тривала з перших днів великої війни росії проти України, закінчилася у кінці червня перемогою ЗСУ — росіян змусили забратися з острова через великі втрати, що їх завдавав вогонь українських підрозділів. 
 
У рф пояснили це «жестом доброї волі», що не завадило їхнім літакам обстріляти Зміїний вже 1 липня. Вийшло невдало і головнокомандувач Валерій Залужний пояснював, що росіяни намагалися у такий спосіб ліквідувати залишки власної техніки, яку не встигли евакуювати з острова.
 
Згодом з’явилася інформація, що ЗСУ закріпили на острові національний прапор, але військові пояснили, що просто скинули його на Зміїний, аби встановити в більш безпечних умовах.
 
Як повідомляла УМ, Збройні сили України завершили зачищення острова Зміїний від ворожої зброї та техніки.