Фінляндія заблокувала 900 вантажних вагонів російських компаній

16:58, 05.07.2022
Фінляндія заблокувала  900 вантажних вагонів російських компаній

Майже тисячу вагонів російських та білоруських бізнесменів арештоване Фінляндією

Фінляндія заморозила майно кількох десятків російських і білоруських фізичних та юридичних осіб: майже 900 російських вантажних вагонів арештовано. Про це свідчать дані фінського державного залізничного оператора VR та лист «Російських залізниць».
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє Reuters.
 
У зв'язку з тим, що оператор VR вжив заходів щодо скорочення залізничного сполучення з Росією після того, як у квітні ЄС наклав санкції на постачання російського вугілля, 865 залізничних вагонів із Росії було заарештовано судовими приставами, свідчить лист «Російських залізниць» від 6 червня до міністерства транспорту.
 
Фінські судові пристави повідомили, що заморозили активи кількох десятків російських та білоруських фізичних та юридичних осіб, включаючи транспортні фірми, на суму щонайменше 82 мільйони євро відповідно до санкцій ЄС.
 
Прессекретар VR Тайна Куйтунен підтвердила електронною поштою, що на цей момент у Фінляндії знаходяться близько 800 одиниць підсанкційних (вантажних) вагонів.
 
Зазначені вагони належать компаніям, які або безпосередньо постраждали від санкцій ЄС, або чиї акціонери відмовилися від контролю, тому що вони потрапили під санкції після того, як Росія ввела свої війська в Україну.
 
Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Фінляндії Пекки Гаавісто висловив своє бачення, як можна зупинити Путіна та водночас зазначив, що Росія непередбачувана.
 
Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель заявив, що санкції Євросоюзу вже сильно б'ють по президентові Росії Володимиру Путіну і його оточенню, і їхній вплив на російську економіку надалі посилюватиметься.
 
Також президент України Володимир Зеленський заявив, що сьомий пакет санкцій ЄС проти РФ потрібен якнайшвидше.
 
Як повідомляла УМ, за сприяння Служби безпеки України слідчі заарештували активи будівельної компанії на понад 2 млрд доларів, власником якою є поплічник путіна. Це один із найбільших виробників бетоноконструкцій, який постачав продукцію як в межах держави, так і за кордон.