Патрушев закидає Японії реваншизм щодо Курил

09:20, 05.07.2022
Патрушев закидає Японії реваншизм щодо Курил

Суперечка про належність південних Курильських островів між Росією та Японією не врегульована з часу закінчення Другої світової війни.

Секретар Ради безпеки рф Микола Патрушев жахає російське суспільство тим, що Японія нібито активізувала реваншистські устремління щодо Курильських островів.

 

Як інформує Україна молода, про це Патрушев заявив у Хабаровську на нараді з питань національної безпеки в Далекосхідному федеральному окрузі, передають російські ЗМІ.

 

«Ситуація в прикордонній сфері на території Далекосхідного округу формується в умовах нарощування США та їхніми союзниками військової присутності в Арктичному та Азіатсько-Тихоокеанському регіонах, активізації реваншистських устремлінь Японії щодо Курильських островів, створення нових військових блоків», - сказав секретар Ради безпеки рф.

 

Нагадаємо, що 7 березня прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда назвав південну частину Курильських островів японськими споконвічними територіями.

 

Вже 21 березня російська федерація відмовилася продовжуватиме переговори з Японією щодо мирного договору щодо південних Курильських островів.

 

Як повідомляла "УМ", рік тому офіційний Токіо обупрювався через проведення російських військових навчань на Курилах. 

 

Зауважимо, що суперечка про належність південних Курильських островів між Росією та Японією не врегульована з часу закінчення Другої світової війни.

 

Після війни всі Курильські острови були "включені" до складу СРСР, проте Японія оскаржує належність островів Ітуруп, Кунашир, Шикотан та групи островів Хабомаї, вважаючи їх окупованою частиною країни.

 

Площа спірних островів становить 5 тис. км², загальна площа спірної території – приблизно 200 тис. км².