У Херсоні окупанти запровадили «натуральний обмін» товарів

16:09, 04.07.2022
У Херсоні окупанти запровадили «натуральний обмін» товарів

У Херсоні окупанти повернули людей у «Кам’яний вік», запровадивши «натуральний обмін» у магазинах

У тимчасово окупованому Херсоні зафіксовані численні випадки «продуктових кредитів», коли продавці в продуктових чи господарських магазинах відпускають товари в борг під «відсотки». Фінансові проблеми призвели до запровадження «натурального обміну» в місцевих магазинах. Тобто товари відпускаються в обмін на інші товари. 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомили в Головному управлінні розвідки України.
 
Зазначається, що продавець кожного разу окремо домовляється з покупцем про курс такого обміну. Фіксуються численні випадки «продуктових кредитів», коли продавці в продуктових чи господарських магазинах відпускають товари в борг під 10-20%.
 
Також в Херсоні почастішали випадки викрадення колишніх керівників комунальних установ та організацій, начальників середньої ланки (начальників відділів та директорів департаментів) місцевих органів виконавчої влади.
 
«Це пов’язано з намаганнями окупаційної адміністрації «вмовити» їх піти на співпрацю з окупантами та повернутись на своє колишнє робоче місце з метою відновлення роботи відповідної організації чи служби», – додають у розвідці.
 
Окрім цього, з установ, які вели облік виборців під час виборчих кампаній, вивезено близько 20 коробок матеріалів про виборців, які проживають чи проживали на території Херсону. Це пов’язують з черговою спробою проведення так званого «референдуму». Згідно з новими розпорядженнями, він може відбутися в першій половині вересня.
 
Як повідомляла УМ, Збройні сили України підійшли впритул до околиць окупованого Херсона. Проте вони ще не мають потрібних сил та засобів для звільнення міста.