За порушення комендантської години потрібно карати – Монастирський

11:26, 04.07.2022
За порушення комендантської години потрібно карати – Монастирський

Часто-густо українці з тих чи інших причин порушують комендантську годину. (Фото: Нацполіція)

Денис Монастирський, міністр внутрішніх справ вважає необхідним запровадити адміністративну відповідальність за порушення комендантської години.

 

Як інформує УМ, про це він заявив у ефірі телемарафону 4 липня.

 

«Не всі дотримуються умов комендантської години, і це питання до наших законодавців, щоб була встановлена належна відповідальність за порушення. Мова йде про адміністративну відповідальність», – сказав він.

 

За його словами, комендантська година — не забаганка, а питання безпеки і необхідність боротьби з диверсійними групами ворога.

 

Зараз в Кодексі про адміністративні правопорушення не передбачена відповідальність за порушення комендантської години. Порушника можуть покарати тільки за відмову від виконання законного розпорядження або вимоги патруля.

 

Проєкт закону про внесення змін до кодексу щодо запровадження відповідальності за порушення встановлених обмежень в умовах дії воєнного стану зареєстрували у парламенті ще в травні, але досі не ухвалили.

 

У Києві та більшості міст України комендантська година триває з 23:00 до 05:00.

 

Як повідомляла УМ, в посиленому режимі поліцейські Черкас продовжують патрулювати місто щодо дотримання правил воєнного стану, в тому числі дотримання мешканцями комендантської години.