Міноборони заперечує брехливі заяви росії про повний контроль над Лисичанськом

16:21, 03.07.2022
Міноборони заперечує брехливі заяви росії про повний контроль над Лисичанськом

Зараз йдуть важкі бої за Лисичанськ.

Юрій Сак, радник міністра оборони України заявив, що Лисичанськ, попри заяви російської сторони, не перебуває під "повним контролем" загарбницьких військ рф.

 

Як інформує УМ, про це 3 липня вовідомила британська служба ВВС.

 

У коментарі британському суспільному мовнику Сак також зазначив, що ситуація в місті залишалася "дуже напруженою вже досить довго", і російські війська "безупинно атакували місто".

 

"Для українців цінність людського життя є головним пріоритетом, тому інколи ми можемо відступати з певних територій, щоб у майбутньому їх відвоювати", – заявив радник міністра оборони.

 

При цьому Сак заявив, що битва за Донбас не закінчиться, навіть якщо росія захопить усю Луганську область. Він вказав на те, що Збройні сили України контролюють ряд інших великих міст у Донецькій області. "Це міста, які протягом останніх кількох днів були цілями жорстких ракетних та артилерійських обстрілів, але битва за Донбас ще не закінчена", - додав радник міністра.

 

Він висловив переконання, що Україна згодом накопичить достатню кількість важкої артилерії та інших видів озброєння, "що дозволить звільнити наші землі".

 

Як повідомляла УМ, російські пропагандистські ЗМІ, міністр оборони рф сергій шойгу «доповів» президенту володимиру путіну про «встановлений повний контроль над містом Лисичанськ та низкою прилеглих населених пунктів».

 

Водночас у Генштабі ЗСУ вранці 3 липня повідомляли, що на Донецькому напрямку основні зусилля російські загарбники зосереджують на закріпленні на позиціях в районі міста Лисичанськ та Верхньокам’янки. Вели наступальні дії поблизу Білогорівки, успіху не мали, змушені відійти.