Київщину відвідав прем‘єр-міністр Австралії

13:52, 03.07.2022
Київщину відвідав прем‘єр-міністр Австралії

Прем‘єр-міністр Австралії Ентоні Албанізі побував у Бучі, Ірпіні і Гостомелі. (Фото: Телеграм Олексій Кулеба | Голова Київської обласної військової адміністрації)

Ентоні Албаніз, прем‘єр-міністр Австралії відвідав у Київській області визволені від російських загарбників Бучу, Ірпінь і Гостомель.

 

Як інформує УМ, про це повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба повідомив у Телеграмі.

 

“Київщину відвідав Прем‘єр-міністр Австралії Ентоні Албаніз. Делегація побувала в Бучі, Гостомелі та Ірпені”, - повідомив Кулеба.

 

За словами очільника Київської ОВА, це перший візит Прем‘єр-міністра Австралії до України. Албаніз був вражений від побаченого: зруйновані цивільні будинки, сліди від мін, знищений аеропорт “Антонова”.

 

Як зауважив Кулеба, Албаніз заявив, що “Австралія підтримує Україну та виступає за справедливе покарання за злочини, що тут відбувалися”.

 

“Вдячний делегації за особистий приїзд на Київщину. Війна в Україні, у центрі Європи, повинна залишатися у світовому порядку денному”, - підкреслив очільник Київської ОВА.

 

Нагадаємо, що Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були звільнені від російських загарбників на початку квітня. У визволених містах і селах зафіксовані масові руйнування та жорстокі вбивства росіянами мирних жителів.

 

Як повідомляла УМ, австралійський уряд передає уряду України шість легких буксируваних гаубиць M777 калібру 155 мм та боєприпаси до них.