У Сєвєродонецьку кадирівці знищили мечеть: загинуло понад 20 людей

20:48, 02.07.2022
У Сєвєродонецьку кадирівці знищили мечеть: загинуло понад 20 людей

Кадирівці зруйнували мечеть, убили щонайменше 20 людей і хотіли звинуватити в скоєному українських військових (facebook.com/beridzetemur)

Кадирівці відкрили вогонь по мечеті у Сєвєродонецьку на Луганщині. У результаті обстрілу загинули мирні мешканці міста. 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє  у фейсбуці імам ісламської громади Сєверодонецька, керівник Ісламського культурного центру "Бісмілля" Тимур Берідзе.
 
«Тіктокери Кадирова, перебуваючи ще в Рубіжному, мали інформацію, що у Сєверодонецьку є мечеть. Замість того, щоб не чіпати дім Аллаха, вважаючи себе віруючими, відкрили вогонь по будівлі вранці, побачивши скупчення народу у дворі мечеті, що набирав воду зі свердловини.
 
Вбили більш як 20 невинних людей із сусідніх будинків, які жили в мечеті, вважаючи її безпечнішим місцем», - пише імам.
 
Тимур Берідзе розповідає, що кадирівці хотіли звинуватити у руйнуванні сєверодонецької мечеті Збройні сили України. Це доводить фотографія у дворі мечеті.
 
«Дізнавшись, що зруйнували мечеть і щоб не зганьбиться перед Аллахом і усім світом, вирішили оточити місце силами поліції ЛНР, щоб дочекатися журналістів, відзняти кілька фейкових сюжетів для основних пропагандистських каналів РФ і особисто для Кадирова, як ЗСУ на своїй території знищують культові споруди», - додав Берідзе.
 
Боєць батальйону "Свобода" Володимир Ращук розповів, що Росія використовує мобілізованих з ОРДЛО як гарматне м’ясо, а кадировці бояться вступати в бій з ЗСУ. 

Як повідомляла УМ, Збройні сили України «накрили» командний пункт, який кадирівці обладнали в Рубіжному, що на Луганщині.