Острів Зміїний зачищено від зброї окупантів

11:12, 02.07.2022
Острів Зміїний зачищено від зброї окупантів

Військова операція із зачищення Зміїного від ворожого духу — завершена

Збройні сили України завершили зачищення острова Зміїний від ворожої зброї та техніки.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє у Телеграмі речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.
 
«В Одесі та області - день жалоби за загиблими під час терористичної ракетної атаки ворога. Але ворог продовжує атакувати регіон крилатими ракетами: пізно увечері підрозділ українських ППО знищив ракету типу Х-31, запущену ворожим літаком з боку Чорного моря. Знову лунали сигнали повітряної тривоги», - зазначив Братчук.
 
За його словами, підрозділи ЗСУ минулої доби завершували військову операцію з зачищення острова Зміїного від техніки та озброєння загарбників, що втекли до тимчасово окупованого Криму.
 
«На острові панував «дух Зміїбаєвки» - після втечі ворога знищили, зокрема, ракетну установку залпового вогню «Град», ще один зенітний ракетно-гарматний комплекс «Панцир-С1», 3 одиниці броньованої та автомобільної техніки, автоцистерну та район укриття іншої техніки», - уточнив речник ОВА.
 
Як додав Братчук, наразі у північно-західній частині Чорного моря перебувають два ворожі ракетні кораблі, що мають на борту півтора десятка крилатих ракет, а також три великі десантні кораблі. 
 
«Не відчуваючи себе захищеними, тримають максимально безпечну дистанцію від українського узбережжя», - підсумував речник ОВА.
 
Як відомо, у населених пунктах Одещини на знак жалоби за загиблими від нічних ракетних ударів військ рф приспущено Державні прапори України на будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ, організацій. Скасовані розважально-концертні заходи, спортивні змагання, внесені відповідні зміни до програм теле- та радіопередач на регіональному та місцевому рівнях.
 
Голова  ОВА Максим Марченко у зверненні до жителів області зазначив, що усіх сколихнула подія небачених масштабів: по одному з населених пунктів Білгород-Дністровського району Одеської області ворог завдав ракетних ударів. Жахлива трагедія забрала життя 21 мирного жителя області.
 
Як повідомляла УМ, поразка Збройних сил Росії при спробі захопити острів оцінюються в 915 мільйонів доларів.