Смертна кара загрожує ще двом полоненим британцям у Донецьку

10:30, 02.07.2022
Смертна кара загрожує ще двом полоненим британцям у Донецьку

Окупанти в «ДНР» висунули звинувачення двом полоним британцям — волонтеру й військовому

Ще двом громадянам Великої Британії, які воювали на боці України, у так званій «ДНР» погрожують стратою.
 
Британці Ділан Хіллі та Ендрю Хілл були взяті в полон на заводі Ілліча у Маріуполі та Миколаївській області, окупаційна влада звинувачує їх  в «участі у бойових діях у складі українських збройних формувань як найманців» та може засудити до смертної кари.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє російське пропагандистське видання ТАСС з посиланням на "Донецьке агентство новин" 
 
Зазначається, що у «ДНР» вже висунули звинувачення двом громадянам Великої Британії. 22-річному Ділану Хіллі та 35-річному Ендрю Хіллу інкримінують ті ж статті, що й трьом раніше засудженим до страти іноземцям.
«Слідчі» псевдореспубліки звинуватили британців в участі у повномасштабній війні у складі ЗСУ «у якості найманців».
 
«Джерело у силових структурах «ДНР» повідомило, що зі звинуваченими проводять слідчі дії, однак британці відмовляються давати показання»,– додали у пропагандистському ЗМІ.
 
У так званій «ДНР» наголосили, що Хіллі та Хілл були взяті ними у полон на заводі Ілліча у Маріуполі та у Миколаївській області відповідно.
Однак за даними британського новинного телеканалу Sky News один з полонених Ділан Хіллі – зовсім не військовий, а волонтер.
 
Про його зникнення стало відомо декілька тижнів тому, коли про це повідомив співзасновник некомерційної волонтерської організації Presidium Network Домінік Бірн.
 
Тоді він заявив, що в Україні, 25 квітня, зникли два волонтери, які готували евакуацію мирних жителів у Запорізькій області. Другим затриманим волонтером був 45-річний Пол Юрі.
 
Бірн наголосив, що обидва чоловіки не були волонтерами Presidium Network, однак організація надавала їм підтримку.
 
Щодо Ендрю Хілла, то про його зникнення під час пресконференції у червні повідомляв речник Інтернаціонального легіону оборони України Дам’єн Магру. Тоді він заявляв про те, що доля зниклого бійця легіону їм невідома.
 
Нагадаємо, заступник директора Amnesty International у Східній Європі та Центральній Азії Денис Кривошеєв назвав кричущим порушенням міжнародного гуманітарного права за багатьма пунктами ухвалу так званого “суду” в окупованому РФ Донецьку про страту полонених іноземців – двох громадян Великої Британії та підданого Марокко.
 
Також управління ООН з прав людини (УВКПЛ) засудило смертний вирок, який “суд” так званої “Донецької народної республіки” виніс щодо трьох іноземних військових, які воювали у складі ЗСУ проти РФ.
 
Окрім цього повідомлялось, що марокканець Брагім Саадун, якого “суд” невизнаної “ДНР” засудив до страти, є громадянином України та служив у ЗСУ.
 
Як повідомляла УМ, нещодавно британець Ейден Аслін, який у повномасштабній російсько-українській війні воював у складі ЗСУ та потрапив у полон так званої “ДНР”, де його засудили до страти, зв’язався зі своїми рідними у Великій Британії. Він повідомив їм, що, скоріш за все, смертний вирок щодо нього буде виконано.