На Херсонщині посилюється партизанський рух: колаборанти живуть у страху

20:32, 01.07.2022
На Херсонщині посилюється партизанський рух: колаборанти живуть у страху

Партизани регулярно дратують окупантів патріотичними написами на вулицях та вбивають загарбників та зрадників. (Фото: Юрій Соболевський)

Три нещодавні замахи на російських ставлеників-гауляйтерів на окупованих територіях півдня України за останні два тижні вказують на посилення руху опору російським загарбникам.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться в публікації CNN з посиланням на американських посадовців.

 

Відтак, посилення партизанського руху може створити значні складнощі для Москви, яка оголосила про проведення референдуму на нещодавно захоплених територіях щодо приєднання їх до росії.

 

Зокрема, днями директор Національної розвідки США Евріл Гейнс заявила, що Кремль "стикається зі зростанням партизанської активності на півдні України".

 

США вважають, що рф не має недостатньо сил у Херсоні, аби ефективно контролювати регіон, сказав один американський посадовець.

 

Крім того, Збройні сили України провели деякі контратаки в Херсонській області, що створило ще більші проблеми для російських військ.

 

Перший напад у Херсоні стався 16 червня, коли вибухнув білий позашляховик Audi Q7 проросійського керівника виправної колонії в окупованому Херсоні Євгена Соболєва. Той вижив, але був госпіталізований.

 

Менш як за тиждень, 24 червня, був ліквідований проросійський начальник департаменту сім’ї, молоді та спорту Херсонської ВЦА Дмитро Савлученко. Його також було підірвано в автомобілі.

 

Як повідомляла «УМ», у вівторок у Херсонській області був підпалений автомобіль ще однієї проросійської чиновниці, так званої начальниці управління освіти Ірини Махньової, хоча вона не постраждала. Також лікується після замаху і нардеп-зрадник Олексій Ковальов. 

 

За оцінкою США, Росія врешті стикнеться із серйозною протидією з боку місцевого населення.

 

"Думаю, Росія зіткнеться зі значними труднощами при спробі створити будь-яку стабільну адміністрацію в цих регіонах, оскільки більш відомі колаборанти будуть убиті, а решта з них житиме у страху", - сказав директор з досліджень Росії американського Центру військово-морського аналізу Майкл Кофман.

 

Нагадаємо, партизанський рух посилюється і на Запоріжжі.