Лисичанськ росіяни намагаються блокувати – Гайдай

09:26, 27.06.2022
Лисичанськ росіяни намагаються блокувати  – Гайдай

Понівечений рашистами Лисичанськ. (Фото: Телеграм Сергій Гайдай/ Луганська ОДА (ОВА))

Російські загарбники атакують Лисичанськ із Попаснянського напрямку, у місті багато пошкодженого житла та інфраструктури.

 

Як інформує УМ, про це 27 червня повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у Телеграм.

 

«У Лисичанську, Вовчоярівці, Лоскутівці та Верхньокам’янці росіяни не припиняють руйнувати житло, промислові та адміністративні об’єкти. Немає такої години, коли ворожа артилерія стихає.

 

Штурмова авіація окупанта 26 червня нанесла авіаудари по Лисичанську та Вовчоярівці. У Вовчоярівці точаться бої.

 

Росіяни намагалися атакувати у районі Верхньокам’янки, але змушені були відійти – не всі з них це змогли зробити самостійно», - написав голова Луганської ОВА.  

 

За словами Гайдая, пошкоджень у Лисичанську дуже багато. За можливістю вулиці та будинки обстежують на наявність постраждалих.

 

Руйнувань зазнали щонайменше п’ять багатоповерхівок, в одній із яких вигоріли одразу 10 квартир. На одній із вулиць знищено одразу шість приватних будинків.

 

Також росіянами обстріляна територія автовокзалу, будівлі Свято-Митрофанівського храму, храму Святої Великомучениці Варвари, одне із підприємств, приміщення прикордонного загону та одна із адмінбудівель.

 

«Вони намагаються блокувати місто з півдня, при цьому нищать все що є, куди може дістати їхня артилерія та системи залпового вогню. Тримаємо оборону Лисичанська», - додав Гайдай.

 

Як повідомляла УМ, війська рф накопичують сили у Слов’янському напрямку, вони не змінюють тактику і спробують повторити сценарій Маріуполя та Сєверодонецька. Проте ЗСУ вже готові їх тут зустріти.