ЗСУ знову завдали ударів по острову Зміїний

19:28, 26.06.2022
ЗСУ знову завдали ударів по острову Зміїний

Остров Зміїний до окупації. (Фото ДПСУ)

Збройні Сили України завдали нових ударів по захопленому російською армією острову Зміїний у Чорному морі.

 

Відтак, військова операція триває.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомили у пресслужбі оперативного командування "Південь" у неділю ввечері.

 

Зазначається, що українські військові задіяли "різнорідні сили та види озброєння", а результати чергових ударів на острові Зміїний ще уточнюють.

 

«Штормова погода в Чорному морі продовжує утримувати основний склад корабельного угруповання ворожого флоту в пунктах базування. В північно-західній частині моря пильнують 2 ракетних кораблі з 16 крилатими ракетами на борту», - йдеться у повідомленні.

 

В ОК «Південь» додають, що врайоні Одеського газоконденсатного родовища зафіксовано активність пошуково-рятувальних суден рашистів. Імовірно – проведення евакуації персоналу внаслідок надзвичайної ситуації на одній з платформ. Дані уточнюються.

 

Тим часом російські ЗМІ повідомляють, що вночі, 26 червня, українські військові обстріляли захоплені Росією газові вежі "Чорноморнафтогазу", які розташовані у Чорному морі. За їхніми даними, внаслідок атаки на вертолітному майданчику на буровій установці утворилася п'ятиметрова діра.

 

Як повідомляла «УМ», 23 червня  українські військові завдали чергового удару по Зміїному, внаслідок якого влучили по ЗРК "Панцер-1".

 

Також ЗСУ вже вражали так звані газові «вишки Бойка», вкрадені окупантами в України на Чорноморському шельфі у 2014 році.