Джонсон і Макрон обговорили майбутню підтримку України на полях саміту G7

16:05, 26.06.2022
Джонсон і Макрон обговорили майбутню підтримку України на полях саміту G7

Джонсон і Макрон переживають за майбутнє України. (Фото: Getty Images)

Борис Джонсон, прем’єр-міністр Британії та Еммануель Макрон, президент Франції обговорили подальшу підтримку України на полях саміту G7 й шанс на перелом у війні.

 

Як інформує УМ, про це 26 червня повідомила The Guardian, цитуючи речника Даунінг-Стріт.

 

У Джонсона повідомили, що лідери домовилися й далі надавати підтримку Україні в її опорі російській агресії.

 

"Вони погодилися, що зараз критично важливий момент для подальшого ходу конфлікту і є можливість для перелому у війні… Лідер наголосили на необхідності підтримувати Україну, щоб посилити її позиції і на полі бою, і у будь-яких майбутніх переговорах", - розповів речник.

 

Він додав, що Макрон висловив подяку Джонсону за військову підтримку, яку Британія надає Україні, і лідери "домовилися активізувати цю роботу".

 

Як інформує AFP, також цитуючи речника прем’єра, Джонсон на зустрічі з Макроном застерігав від згоди на врегулювання ситуації дипломатичним шляхом вже зараз, оскільки це призведе лише до тривалої нестабільності і зіграє на руку Росії.

 

Перед самітом Джонсон застеріг від послаблення підтримки України, наголосивши, що країна зараз захищає не лише власну свободу.

 

Як повідомляла УМ, в замку Ельмау в районі Гарміш-Партенкірхен у Баварських Альпах розпочався Саміт голів держав і урядів країн Групи семи під головуванням Німеччини.