Велика Британія пропонує біженцям з України безкоштовні авіаквитки

06:02, 25.06.2022
Велика Британія пропонує біженцям з України безкоштовні авіаквитки

До Великобританії за нуль гривень: до кінця червня лоукостер Wizz Air здійснюватиме безкоштовні рейси для украінців

Угорський лоукостер Wizz Air, який  допомагає українським біженцям дістатися Великобританії, дарує 4 500 безкоштовних квитків до цієї країни. Авіакомпанія продовжила термін благодійної ініціативи до 30 червня.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє фонд Стіва Моргана, якому належить ідея підтримати біженців.
 
«Продовження ініціативи до кінця червня дозволяє більшій кількості українських біженців, які вилітають із Болгарії, Угорщини, Польщі, Румунії та Словаччини, подорожувати до Великобританії на підтримку візової схеми уряду Великобританії „Homes for Ukraine“», — сказано в повідомленні.
 
Українці, які прямують із зазначених країн до Британії, можуть замовити безкоштовні квитки на 61 напрямок. Один квиток надає змогу пасажиру провести одну одиницю ручної поклажі та одну одиницю багажу вагою до 32 кг.
 
Так, Великобританія видала візи вже 88 тисячам українців, більше 51,8 тисяч біженців вже дісталися країни. Тому ініціатива продовження терміну дозволить українським сім'ям потрапити до безпечного місця.
 
Замовити безкоштовні квитки з Болгарії, Угорщини, Польщі, Румунії та Словаччини до Великої Британії українці можуть за посиланням.
 
Для цього необхідно ввести номер українського закордонного паспорту, а потім пред’явити документ разом з британською візою.
 
Нагадаємо, що ініціатива від Wizz Air та партнерів триває з 14 травня 2022 року і мала закінчитися 15 червня. Загалом країна оголосила про готовність надати прихисток 10 тисячам біженців з України на найближчі півроку.
 
Як повідомляла УМ, Польща скасувала майже усі пільги на проїзд для біженців з України з 1 червня. Лише за деякими винятками зберігатиметься безкоштовний проїзд на залізниці, та у громадському транспорті для громадян України, які прибули до Польщі після початку нової фази російської агресії.