У Херсоні підірвали колаборанта Савлученка

11:18, 24.06.2022
У Херсоні підірвали колаборанта Савлученка

Місце знищення у Херсоні колаборанта Дмитра Савлученка. (Фото: Телеграм Денис Казанський)

В окупованому Херсоні підірвали автомобіль представника проросійської так званої адміністрації області, за попередніми даними, він загинув.

 

Як інформує УМ, про це 24 червня повідомили російські пропагандистські видання "РИА Новости", ТАСС, RT та український журналіст Денис Казанський у Telegram

 

Вранці 24 червня російські ЗМІ повідомили, що у Херсоні вибухнув автомобіль.

 

Ця машина належала місцевому колаборанту Дмитру Савлученку, який був функціонером молодіжної організації "Нова Русь". За попередніми даними, людина, яка перебувала в машині, загинула.

 

 

Російські ЗМІ також повідомляють, що внаслідок замаху, ймовірно, загинув так званий голова управління сім'ї, молоді та спорту проросійської військово-цивільної адміністрації Савлученко.

 

Про загибель Савлученка повідомив і український журналіст Денис Казанський. Він також опублікував фото з місця події.

 

За словами Казанського, Савлученко був членом партії обвинуваченого в держзраді Віктора Медведчука і довгі роки відкрито займався в місті антиукраїнською діяльністю.

 

Журналіст припустив, що колаборанта могли ліквідувати українські спецслужби, але зазначив, що не можна виключати і варіант кримінальних розбірок.

 

За даними Казанського, зараз на окупованих територіях йде "скажений розподіл награбованого добра – різні угруповання борються за вивезення краденого зерна, вигадують різні "жовті перепустки" для фермерів, мародерствують на захоплених підприємствах".

 

Нагадуємо, що 22 червня росЗМІ повідомили про підрив машини колишнього керівника місцевої автостанції ставленика окупантів у Чорнобаївці в якості "голови ОВА" Юрія Турульова. Зазначалося, що Турульов отримав легкі поранення. 

 

Того ж дня начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов підтвердив, що на Херсонщині підірвали автомобіль народного депутата і колаборанта Олексія Ковальова. Про те, чи постраждав зрадник, і в якому він стані, на той момент не було відомо.

 

Як повідомляла УМ, військових рф - співробітників оперативного підрозділу – розстріляли в кафе окупованого Херсона.