Наступ рф в Україні сповільниться через виснаження ресурсів - Джонсон

16:31, 23.06.2022
Наступ рф в Україні сповільниться через виснаження ресурсів - Джонсон

Україна повинна відновити статус -кво, який був до 24 лютого — Джонсон

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив, що російські окупанти просуваються на Донбасі, зазнаючи серйозних втрат у живій силі й техніці, а  найближчими місяцями вони зіткнуться з браком ресурсів, у той час, як Збройні сили України зможуть піти в контрнаступ. 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє  Reuters. 
 
За даними британської розвідки, протягом найближчих кількох місяців наступ Росії в Україні сповільниться через виснаження ресурсів в окупантів. 
 
Джонсон підкреслив, що російські окупанти просуваються на Донбасі, руйнуючи українські населені пункти й зазнаючи серйозних втрат у живій силі й техніці.
 
«Однак наша служба військової розвідки вважає, що протягом найближчих кількох місяців РФ може дійти точки, у якій більше не буде жодного руху вперед, тому що вона вичерпала свої ресурси»,– наголосив британський прем'єр.
 
За його словами, зараз партнери України мають допомогти їй переламати перебіг бойових дій.
 
«Я аргументуватиму це на саміті «Великої сімки», який відбудеться в найближчі вихідні в Німеччині. Оскільки українці у змозі розпочати контрнаступ, його потрібно підтримати технікою, якої вони потребують від нас»,– наголосив Джонсон.
 
На запитання, який вигляд матиме перемога України або поразка президента РФ Володимира Путіна, Джонсон відповів: 
 
«Щоб ми хоча б відновили статус-кво, який був до 24 лютого, і щоб російські війська відкинули з районів, до яких вони вторглися».
 
24 лютого Путін оголосив про вторгнення в Україну під виглядом "демілітаризації" та "денацифікації" України. Спочатку, за даними СБУ, Путін розраховував захопити Україну за кілька днів. Один із полонених, свідчення якого опублікувало відомство, розповів, що російським військовослужбовцям видали провізію із запасом на три доби. 
 
Але бліцкриг провалився. На початку квітня Збройні сили України вигнали російські війська з північних областей країни. Наразі бої тривають на Донбасі, у Харківській області та в південній частині України.
 
Із початку червня активні бойові дії розгортаються в районі Сєвєродонецька Луганської області. Цю ділянку фронту президент України Володимир Зеленський називав однією з найскладніших. За його словами, багато в чому саме в Сєвєродонецьку вирішується доля українського Донбасу.
 
23 червня британська розвідка повідомила, що, незважаючи на просування російських окупантів до Лисичанська Луганської області, їхні спроби оточити ЗСУ залишаються без успіху.
 
Як повідомляла  УМ, британська розвідка констатувала значні проблеми з моральним духом російських військових, що, ймовірно заважає РФ досягати оперативних цілей.