У Харкові росіяни поцілили ракетами по коледжу та по стоянці потягів метро

14:45, 21.06.2022
У Харкові росіяни поцілили ракетами по коледжу та по стоянці потягів метро

Російські варвари продовжують знищувати інфраструктуру Харкова

Окупаційні війська, які диктатор Путін відправив на війну проти України, нанесли ракетні удари по цивільній інфраструктурі Харкова. Унаслідок попадання уражено житлово-комунальний коледж та Харківський метрополітен. Пошкоджено щонайменше три потяги, одну людину поранено.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив начальник Головного управління поліції Харківщини Володимир Тимошко журналістам. 
 
Окупанти вдарили керованою крилатою ракетою по житлово-комунальному коледжу університету міського господарства імені Бекетова на вулиці Шевченка у Харкові, унаслідок чого знищений головний корпус та гуртожиток навчального закладу. Знищення цивільних об'єктів класифікується як воєнний злочин.
 
«Це позалогічні дії. У них мета одна — повне знищення. Треба вже відходити від поняття війни у плані захвату територій. У них мета — знищення населення. Це геноцид. Критично [для коледжу]. Де проводити заняття для студентів? Ми планували з 1 вересня розпочати навчальний процес у офлайні. І жити ніде»,- сказав Тимошко.
 
Також росіяни запустили балістичну ракету по об'єкту Харківського метрополітену, через що одна людина отримала поранення, а три потяги - пошкоджені.
 
«Був завданий удар по інфраструктурі харківського метрополітену. Зокрема — по місцю розташування потягів метрополітену. У результаті чого було пошкоджено як мінімум три потяги, які обслуговують харківській метрополітен... Внаслідок удару по інфраструктурі метрополітену є поранений. Це середній ступінь тяжкості, будемо сподіватись, що загрози життю не буде» - зазначив Тимошко.
 
На думку начальника ГУ поліції Харківщини, такі дії російських окупантів свідчать про їхнє бажання залякати місцевих мешканців і змусити їх у паніці тікати.
 
Як повідомляла УМ, останнім часом кількість обстрілів Харкова дещо зменшилася, однак ворог почав використовувати значно потужніші бомби та ракети.