ЗСУ завдали ракетного удару по загарбаних росіянами бурових вишках «Петро Годованець» і «Україна»

16:40, 20.06.2022
ЗСУ завдали ракетного удару по загарбаних росіянами бурових вишках «Петро Годованець» і «Україна»

ЗСУ вдарили по «вишках Бойка»

Збройні сили України ударили ракетами по бурових вишках «Петро Годованець» і «Україна», які 2014 року захопили російські окупанти. 
 
Як інформує Україна молода, про це заявив керівник окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов.
 
«Сьогодні вранці українські війська завдали удару по бурових платформах «Чорноморнафтогазу», врятовано п’ять людей, троє з них поранено, пошуки продовжуються», – йдеться в повідомленні.
 
Раніше про удар повідомив нардеп Олексій Гончаренко. 
 
«Ракетний удар по вишках трішки завадив газовидобуванню в українському Чорному Морі зі сторони росіян», – написав він.
 
Раніше у мережі було опубліковано фотографії військовослужбовців РФ, які позували на буровій установці. Варто нагадати, що у 2014 році Росія захопила так звані «вишки Бойка» – бурові платформи в 100 км від Одеси і 150 км від Криму. Крім газовидобутку, окупанти також використовували їх для спостереження за надводною обстановкою за допомогою радіотехнічної розвідки.
 
Росія одразу взялася до погроз. 
 
«Депутат» окупованого Криму Михайло Шеремет заявив виданню «РИА Новости», що «атака на вежі «Чорноморнафтогазу» розв'язала РФ руки»
і росія може завдати ракетних ударів по українських центрах ухвалення рішень.
 
«Найближчим часом будуть завдані удари у відповідь по центрах ухвалення рішень», – додав «депутат».
 
До слова, триває 117-та доба повномасштабної війни Росії проти України. Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямках і намагається просунутися на Слов’янському напрямку.
 
Нагадаємо, воїни ЗСУ відкинули російських окупантів з першої лінії оборони в Херсонській області. Також за повідомленням Інститут вивчення війни, Збройні сили України перейшли до дій та проводять контратаки на кількох напрямках, зокрема у Херсонській області та на Запоріжжі.
 
Як повідомляла УМ, українські військові вдарили по острову Зміїний. Починаючи з 4:30 прогриміли десятки вибухів, після чого спалахнула пожежа. Ворог зазнав значних втрат.