На території агломерацій Сєвєродонецька й Лисичанська ведуться вирішальні бої

15:30, 20.06.2022
На території агломерацій Сєвєродонецька й Лисичанська ведуться вирішальні бої

Найзапекліші бої точаться за Сєвєродонецьк та Лисичанськ

На Луганщині  в районі Сєвєродонецька й Лисичанська точаться запеклі  вирішальні бої. Керівництво РФ вимагає від своїх військових  вийти на адміністративні кордони Луганської області до 26 червня.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі національного телемарафону 20 червня.
 
«Зараз тривають без перебільшення вирішальні бої в районі Сєвєродонецька, і плани ворога або завдання, які перед ними поставило їхнє керівництво, — це дійти до рубежів Луганської області орієнтовно до 26 червня.
 
Зараз російська армія кинула фактично всі свої сили і засоби (в бій), щоб штурмувати населені пункти довкола. Вони намагаються прорвати оборону наших військ і взяти в оточення…
 
Наші війська роблять усе можливе для того, щоб утримати ці території й не допустити оточення»,— зазначила Маляр 
 
Також вона наголосила, що ворог має перевагу в озброєнні й засобах, а тому ситуація залишатиметься складною. Водночас росіяни несуть вагомі втрати.
 
Як повідомляла УМ, в Луганській області триває боротьба за Сєвєродонецьк, українська армія відбила штурми на кількох ділянках фронту, у Лисичанську загинули люди.